Cercetatorii danezi sustin ca au descoperit secretul longetivitatii!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:53

Cercetatorii sustin ca noile studii au relevat faptul ca prelungirea duratei de viata este strans legata de cantitatea de vitamina D din organism.

Testele au fost efectuate analizand si comparand durata de viata a peste 380 de familii, in total 1038 de subiecti, cu cel putin doi membrii care au atins venerabila varsta de 90 de ani. In urma rezultatelor, specialistii au stabilit ca longevitatea subiectilor era influentata de o deficienta de vitamina D. Cu alte cuvinte, organismul celor care au atins varsta de 90 de ani producea vitamina D in cantitati mici.

 

Concluziile studiului au parut cel putin bizare in mediul stiintific! Lipsa de vitamina D era asociata cu un risc crescut de a dezvolta boli cardiace, diabet, cancer, alergii,

boli mintale, moarte prematura. Cercetatorii danezi sustin, insa, contrariul, conform noilor analize stiintifice. Ei au descoperit ca gena care mareste durata de viata este influentata de un nivel scazut al vitaminei D in organism.

 

Vitamina D este esentiala pentru sanatatea sistemului osos, avand un rol important in absorbtia calciului si fosforului si fixarea acestora in oase si dinti. Previne aparitia unor tulburari nervoase, slabiciunea generala, precum si sensibilitatea la contractarea unor boli infectioase.

Contribuie la buna functionare a glandei tiroide si a hipofizei. Este singura vitamina pe care organismul o produce singur, prin expunerea la razele solare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

 

Specialistii avertizeaza ca deficienta voluntara de vitamina D nu prelungeste viata, din contra, cauzeaza o serie de afectiuni.

Insa, o cantitate mica a vitaminei D, prezenta in mod natural in metabolism, transmisa genetic, determina ca un organism sa devina mai rezistent pe masura ce imbatraneste. In acest fel se poate explica durata de viata cu mult peste medie.