Cercetatorii fac pasi importanti in tratarea tumorilor maligne ale creierului! Uite ce descoperire uluitoare au facut medicii turci in legatura cu tumorile benigne

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 22 sep 2020, 07:50

Mai mult, in Turcia se foloseste un test cu ajutorul caruia pot fi identificate si cele mai mici celule tumorale din sange.

Circumvolutiunile nefunctionale ale creierului care nu produc proteine transforma tumorile beningne in tumori maligne. Este marea descoperire facuta de profesorul turc Murat Guner si echipa sa, alaturi de alti oameni de stiinta din Germania.
Descoperirea ar putea oferi o solutie pentru tratarea cancerului la creier. Pe baza acestor date pot fi create medicamente care ar putea stopa evolutia bolii.

Studiul, realizat in comun cu Germania a avut ca subiecti 41 de pacienti.

Profesorul Murat Guner isi continua munca de cercetare in Statele Unite.

Pe de alta parte, in Turcia a fost adusa o noua tehnologie de tratare a cancerului care se foloseste si in Statele Unite. Mai exact, specialistii pot descoperi cu ajutorul unui simplu test toate celulele tumorale care circula libere prin sange.

O eprubeta care serveste drept canal este trecuta printr-un aparat special, care are la baza nanotehnologia.

In acest fel pana si cele mai mici celule tumorale din sange pot fi identificate.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Specialistii sustin ca testul este eficient pana si pentru o singura celula canceroasa descoperita la un milion de celule sanguine.

Astfel sunt identificate tumorile care nu puteau fi descoperite pana acum, nici macar de sistemele de imagistica. Strctura lor genetica este descifrata si acest fapt ii ajuta pe specialisti sa stie ce organ va fi afectat. Tratamentul se incepe imediat fara a mai fi necesara biopsia.

Acest test practic indruma tratamentul pacientilor bolnavi de cancer. Tumoarea este identificata inainte de a se extinde la alt organ si se actioneaza in consecinta.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.