Cercetatorii, INGROZITI de aparitia unei noi specii de paianjeni mutanti: "Mananca pesti mult mai mari decat ei"

Editor: Alexandra Dragos Autor: A.D.
Actualizat: 08 oct 2020, 03:10

Oamenii de stiinta sunt ingroziti de faptul ca speciile de paianjeni care traiesc pe langa ape au ajuns sa consume pesti.

Este adevarat ca paianjenii reprezinta o specie de pradatori, insectele vanand la randul lor alte insecte pentru a se hrani. Ceva ciudat s-a intamplat, insa, cu speciile de paiajeni care traiesc pe langa ape. Insectele au ajuns sa devoreze pesti, uneori prada fiind mult mai mare decat insecta ucigasa.

Se pare ca cinci specii de paiajeni si-au schimbat modul de viata, prin urmare si stilul in care se hranesc.

Nu mai tes panze ca sa prinda diferite insecte in plasa, ci vaneaza pesti de diferite marimi. De la pesti mici, pana la dimensiuni de doua ori mai mari decat ei. Paianjenii inteapa cu venin prada cand aceasta iese la suprafata, iar mai apoi o devoreaza.

Cercetatorii au declarat ca unii paiajeni si-au reinventat abilitatile si sunt chiar capabili sa inoate in cautarea pradei." Dovezile pe care le-am obtinut indica faptul ca pestii reprezinta un timp de hrana foarte bogat din punct de vedere nutritional pentru paiajeni", a declarat pentru BBC Dr Martin Nyffeler de
la Univertitatea Basel din Elvetia. Cu alte cuvinte, faptul ca paianjenii si-au schimbat modul de hrana, e posibil ca acestia sa sufere in timp modificari genetice care sa le permita sa-si dezvolte si mai bine capacitatile de pradator.


Sursa foto: bbc.com

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.