Contestații Evaluare Națională 2023. Elevii care nu vor fi mulțumiți de rezultatele oficiale afișate pe data de 28 iunie la Evaluarea Națională 2023 pot depune contestație, conform calendarului stabilit de Ministerul Educației.
Contestații Evaluare Națională 2023
Primele rezultate la examenul de Evaluare Națională de anul acesta vor fi afișate pe 28 iunie, potrivit calendarului oficial aprobat de Ministerul Educației.
Depunerea contestațiilor la Evaluare Națională 2023
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
- 28 iunie 2023 (orele 16:00- 19:00)- 29 iunie 2023 (orele 8:00- 12:00)- Depunerea contestațiilor
- 29 iunie- 4 iulie 2023- Soluționarea contestațiilor
- 4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Unde și cum se depun contestațiile la Evaluarea Națională 2023
Contestaţiile la rezultatele la Evaluare Națională 2023 pot fi depuse fizic, la şcoală, sau online, pe adresa de email furnizată de şcoală în acest scop.
„ Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.
Procedura de soluționare a contestațiilor la Evaluarea Națională 2023
Potrivit metodologiei privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale, fiecare lucrare contestată este reevaluată și notată de câte doi profesori . Evaluarea lucrărilor de examen se face cu respectarea strictă a baremului, pe baza unui punctaj pe scara 1-100.
Nota acordată de cea de-a doua comisie de contestații este nota finală obținută de candidat. Nota obținută în etapa de soluționare a contestaților este nota definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării.
Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale va transmite comisiilor județene/comisiei municipiului București, modelul borderoului de evaluare care va fi utilizat în centrele zonale de evaluare și în centrul de contestații județean/al municipiului București, anexă la procedura specifică evaluării naționale.