Certificarea ISO îți poate ajuta afacerea să se dezvolte

Author: Oana Iosif

Ca om obișnuit, fără să ai contact cu lumea afacerilor, ești puțin mirat și nu înțelegi care este motivul pentru care multe firme afișează la loc de cinste un document prin care le arată celor care le trec pragul că au obținut o certificare ISO. În schimb, cei care au pus bazele propriului business, știu mult mai bine importanța acesteia. Prin urmare, în rândurile următoare vom încerca să oferim informații utile pentru toată lumea.

Fă-te remarcat

Sunt multe detalii de care trebuie să ții cont atunci când scopul tău este să îți dezvolți afacerea, să o transformi într-una de succes. Este de la sine înțeles că succesul nu va veni dintr-o dată, ci este nevoie de multă muncă din partea ta, dar și a angajaților tăi. Și, de asemenea, este necesar să poți să te faci remarcat în ochii potențialilor clienți/ parteneri de afaceri, să le câștigi încrederea, astfel încât aceștia să te aleagă pe tine. Un client care este mulțumit de produsele sau serviciile unei firme va apela la acestea de fiecare dată când are nevoie de ele. Pentru că există o concurență acerbă, în orice domeniu de activitate, este important ca de fiecare dată serviciile tale să fie la un înalt nivel calitativ. Orice modificare în acest sens nu are voie să fie decât una pozitivă, pentru că în caz contrar, vei pierde încrederea lor. Nu va dura prea mult până când afacerea ta va fi una sortită eșecului, și nu credem că acesta este scopul tău.

Un plus de încredere

Un certificat ISO 9001 este exact ceea ce îți aduce mai multă încredere din partea clienților și partenerilor de afaceri. Și, din fericire, acum este mult mai simplu să obtii certificarea ISO fara stresul birocratiei. Beneficiile acestuia sunt însă mult mai mari, iar fidelizarea clienților va fi mult mai ușor de obținut dacă firma ta are parte de acest certificat. Evident, nu trebuie neglijată nici munca salariaților tăi.

O firmă serioasă, de încredere

Chiar dacă nu este obligatorie obținerea acestei certificări, cam toată lumea ține cont de ea. În acest fel cei care intră în contact cu serviciile tale au certitudinea că au de a fsce cu o firmă serioasă, de încredere, care este interesată să evolueze permanent.

Să obții certificarea ISO 9001 este necesară deoarece intenționezi să te dezvolți în continuare, să nu fii doar o afacere ”meteorit”, ci una care să se întindă pe mulți ani de aici încolo. Prin urmare, deși nu este obligatorie, certificarea ISO chiar este necesară.

Un partener serios de afaceri

Este greșit să consideri că dacă ai reușit să obții certificarea ISO 9001 înseamnă că gata, misiunea ta s-a încheiat, iar succesul în afaceri este garantat. Nu ai certitudinea că produsele sau serviciile oferite de tine se vor impune automat în fața concurenței, care va fi pur și simplu umilită. Munca, profesionalismul și seriozitatea trebuie să caracterizeze afacerea ta mereu, nu doar la început, până reușești să fii cunoscut sau să obții această certificare despre care îți vorbeam. La toate aceste calități însă, faptul că ai parte și de această certificare ISO este un mare plus pentru tine, deoarece potențialii parteneri de afaceri, dar și cei actuali, te vor vedea ca pe un partener de încredere. Și, trebuie să recunoști, ca orice businessman care se respectă, în afaceri contează enorm câștigarea încrederii, dar mai ales menținerea ei.

Alege o companie de certificare ISO profesionistă

Există multe companii care pot să îți ofere posibilitatea de a obține certificarea ISO. Recomandarea noastră este să studiezi însă cu atenție ofertele pe care le primești din partea acestora, iar pentru a-ți fi mai ușor avem câteva sugestii. O firmă profesionistă este caracterizată prin eficiență, dar și rapiditate în derularea procesului. Știm doar cum se spune, că ”time is money” este regula nescrisă a afacerilor, așa că da, fiecare clipă chiar contează.

Pentru că este vorba despre o firmă profesionistă, specialiștii care se vor ocupa de tot ce înseamnă obținerea certificării ISO pentru afacerea ta au experiența necesară pentru a parcurgere rapidă și corectă a tuturor pașilor, ceea ce nu poate fi decât în avantajul tău.

O întrebare apare firesc, în mintea ta. Cum știu că firma aleasă de mine este una profesionistă? Simplu, încerci să afli cât mai multe despre ea, dacă are recomandări pozitive, dacă poți afla mai multe impresii reale despre serviciile oferite de aceasta.

Avantajele certificării ISO

Există mai multe avantaje pe care firma ta le poate avea în urma unei certificări ISO 9001. În primul rând, este vorba despre o calitate ridicată a serviciilor sau produselor oferite, iar cu ajutorul unui bun management de calitate al firmei, costurile finale pentru realizarea acestora vor fi mult mai mici.

Chiar și cei mai dificili dintre clienți, care par mereu greu de mulțumit, nu vor avea ce să comenteze atunci când au parte de servicii/produse de bună calitate, la prețuri reduse sau corecte. Nu doar că vor fi fideli firmei tale, dar îți vor aduce la rândul lor și alți clienți. Sună bine, nu?

De asemenea, dacă vrei să participi la licitațiile publice din țară, este nevoie să ai parte de un astfel de certificat ISO 9001. În acest fel, dacă ești un bun profesionist, vei putea prinde contracte frumoase, care te vor ajuta să evoluezi.

Toate certificările de care ai nevoie

Chiar dacă am vorbit în special despre certificarea ISO 9001, asta nu înseamnă că te vei rezuma strict la aceasta. Nu de puține ori o companieă are nevoie să obțină și alte certificări. De aceea, interesează-te dacă firma cu care colaborezi pentru obținerea certificării ISO 9001 oferă mai multe tipuri de certificări, pentru că este tot în avantajul tău.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.