Certificatul verde, obligatoriu în mijloacele de transport, în hoteluri și săli de sport. Iată unde s-a luat această decizie

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 02 ian 2022, 10:15

Certificatul de vaccinare, obligatoriu în mijloacele de transport.

Sursa: PixaBay

Autoritățile au decis să impună noi măsuri din cauza exploziei de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Ce măsuri vor fi luate în Italia?

Guvernul italian a decis să impună certificatul verde în mijloacele de transport, hoteluri, terase, târguri şi congrese, piscine şi săli de sport. Italia se confruntă cu o creştere a contaminărilor din cauza variantei Omicron, 

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Alexandru Rafila dorește ca certificatul verde să devină obligatoriu pe o perioadă determinată: "Îmi pare rău"

Certificatul de vaccinare, obligatoriu în mijloacele de transport

Din cauza numărului mare de infectări, autoritățile din Italia ca aceste măsuri să intre în vigoare în Italia pe 10 ianuarie, conform decretului-lege care „introduce măsuri urgente pentru limitarea răspândirii epidemiei de COVID-19”, adoptat în cadrul şedinţei de guvern prezidate de premierul Mario Draghi.

Cetățenii italieni aveau nevoie până în acest moment doar de un certificat sanitar ‘de bază’, care se putea obţine în urma vaccinării, dar şi a unui test negativ, pentru a putea circula cu trenul şi avionul.

Mai mult, italienii au decis sa impună obligativitatea certificatului verde pentru anumite categorii profesionale, cum ar fi personalul sanitar şi forţele de ordine.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Inovația certificatului COVID-19! Ar putea fi înlocuit cu un microcip implantat în piele, făcut de o companie suedeză

Chiar dacă numărul de noi cazuri cu infectări au explodat în ultimele zile, guvernul italian a decis miercuri să elimine carantina de zece zile pentru cazurile de contact vaccinate sau vindecate. Cei nevaccinaţi vor trebui să respecte în continuare o carantină de zece zile.

Autoritățile au luat această decizie pentru a evita "paralizarea" anumitor sectoare precum transportul, unde numărul mare de angajaţi aflaţi în carantină a determinat anularea multor trenuri.

Italia depăşeşte 126.000 de cazuri noi COVID 

Atoritățile din Italia sunt în alertă. Numărul cazurilor noi de infectări și decese sunt în creștere. Joi, 30 decembrie, s-au înregistrat peste 126.000 de cazuri noi COVID, iar miercuri erau 98.020

de cazuri.

Conform datelor Ministerului Sănătăţii citate de Agenţia ANSA, au murit 156 de oameni, în timp ce miercuri erau 136 de decese.

Citeste si: Vești bune pe timp de pandemie! Pacienții infectați cu varianta Omicron, șanse de 70% mai mici să fie spitalizați

De asemenea, gradul de ocupare a paturilor de către pacienţii COVID la terapie intensivă a crescut de la 10% pe 17 decembrie la 13% miercuri.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.