Proiectul de lege prin care se impune obligativitatea certificatului verde la locul de muncă intră marți în procedură parlamentară de urgență.
Certificatul verde devine obligatoriu la locul de muncă! Este valabil atât pentru angajații de la stat, cât și pentru cei de la privat
Social-democrații își propun să aducă mai multe modificări proiectului în Camera Deputaților față de cel ieșit din Senat, astfel oamenii care nu pot să se vaccineze să aibă mai multe alternative.
De asemenea, oficialii au precizat că se ia în calcul inclusiv alternativa ca persoanele nevaccinate să stea acasă și să fie plătite.
Pe 14 octombrie, premierul interimar Florin Cîțu a anunțat că a depus în Parlament proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde Covid.
”Alături de alţi membri din Guvern – Kelemen Hunor, Cseke Attila şi Lucian Bode – am semnat un proiect de lege pe care îl vom depune în Parlament.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu la locul de muncă, având susținere din partea PNL, USR, PSD și UDMR.
Premierul interimar a declarat că este foarte important să fie votat în Parlament proiectul prin care certificatul verde ar urma să fie introdus la locul de muncă, în România. Acesta susține că această măsură este ”non-invazivă” în contextul valului patru al pandemiei de coronavirus pentru a închide economia.
”Proiectul legat de certificatul verde este foarte important să treacă. Am văzut că am încercat măsuri prin care să nu închidem economia. Această măsură este cea mai non-invazivă în contextul acestui val patru. O creştere a ratei de vaccinare va readuce fluxul de clienţi în aceste companii şi vom putea trece peste această perioadă. Altfel, va fi complicat să mergem mai departe”, a
Partidul AUR este singura formațiune parlamentară care se opune certificatului Covid-19.
Citeste si: S-a prelungit starea de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile. Care sunt restricțiile impuse