Cetățenii ruși au aglomerat gările din Rostov de frica războiului dintre grupul lui Prigojin și armata lui Vladimir Putin! Mii de oameni se grăbesc să plece din oraș

Autor: Lavinia Medrea

Mii de oameni se grăbesc să plece din oraș

Sursa: Profimedia/PixaBay - colaj Kanal D

Orașul Rostov din Rusia este, acum, locul în care un conflict armat poate porni în orice moment, după ce șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a pornit o rebeliune în Rusia și a anunțat că a preluat controlul asupra cartierului general militar din Rostov.

Rușii s-au înghesuit, sâmbătă, în gările din oraș, de teama conflictelor armate dintre mercenarii Wagner și armata lui Vladimir Putin.

Cetățenii ruși se grăbesc să plece de frica războiului

Mii de cetățeni ruși au umplut gara din Rostov de frica luptelor armate dintre Wagner și armata lui Vladimir Putin

„Gările din Rostov-pe-Don sunt pline de oameni care doresc să părăsească orașul.

Corespondentul Kommersant transmite că la gara suburbană se observă cozi mari”, a transmis publicația Kommersant.

Evgheni Prigojin, șeful grupării Wagner, a declarat război conducerii militare a Rusiei și a anunțat că a preluat controlul orașului Rostov, localizat la 1.000 de kilometri de Moscova.

Citește și: Prima reacție a României în urma revoltei pornite de Prigojin. Liderul grupării Wagner l-a confruntat pe Vladimir Putin pentru prima dată: „Nimeni nu se va preda la cererea președintelui”

Conform unor surse din presă, mercenarii Wagner ar fi ajuns și în Voronej, la 400 de kilometri de Moscova.

Prigojin spune că luptătorii lui au intrat în Rostov-pe-Don și au preluat controlul atât asupra cartierului general al armatei ruse, cât și a întregului oraș, toate acestea  „fără să se tragă vreun foc de armă”.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Evgheni Prigojin a declarat că forţele sale au preluat controlul asupra facilităţilor militare de la Rostov-pe-Don şi asupra aerodromului din acea zonă, conform CNN.

Citește și: Șeful Wagner dă vina pe ministrul rus al Apărării pentru război!

Şeful Wagner ar sugera că a trimis un convoi armat la un asalt de 1.200 de kilometri către Moscova, sâmbătă, într-o încercare cu mici șanse de câștig de a învinge conducerea militară.

Vladimir Putin acuză de trădare

Vladimir Putin acuză că unii ruși au fost păcăliți să ia parte la o  „aventură criminală”, fără a vorbi, în mod direct, despre Wagner, conform BBC News.

Președintele Rusiei avertizează că viitorul Rusiei este în pericol, iar acțiunile grupării Wagner și ale lui Prigojin sunt o „înjunghiere în spate”.

Ambiţiile uriașe ale unor persoane au dus la „înaltă trădare”, acuză Vladimir Putin, fără să dea numele lui Evgheni Prigojin. 

Trupele Wagner merg spre Nord, în regiunea Voronej, cel mai probabil înspre Moscova, conform serviciilor militare britanice de informaţii.

Vladimir Putin „se înșală profund” acuzându-i pe membrii grupului Wagner de „trădare”, conform spuselor lui Prigojin, care a afirmat că trupele lui nu se vor preda. 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.