CFR Călători schimbă regulile. Ce trebuie să știi dacă vrei să călătorești cu trenul în următoarea perioadă

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 06 oct 2023, 09:55

Poți călători cu animalul de companie în tren?

Sursa: Pexels.com

Anunț de ultimă oră făcut de reprezentanții CFR Călători. Vezi cu ce animale nu ai voie să urci în tren, dar și care este prețul unui bilet pentru animalul de companie.

Reprezentanții CFR Călători au reguli stricte atunci când vine vorba de călătoria cu diferite animale de companie. Aceștia au venit cu anumite precizări.

Acestea sunt animalele de companie cu care nu ai voie în tren

Dacă vrei să călătorești cu animalul de companie în următoarea perioadă ar fi bine să ții cont de aceste restricții impuse de reprezentanții CFR Călători.

În tren este interzis accesul cu păsări, reptile sau cu insecte vii, potrivit ultimelor informații oferite de CFR Călători.

Citește și: Trenurile Soarelui au început să circule spre litoralul țării. Problemele pe care călătorii le vor întâmpina pe traseu

În cazul altor necuvântătoare, cum ar fi câini sau pisici, acestea pot călători doar în unele vagoane de clasa a doua și doar dacă ceilalți pasageri nu au nimic de obiectat.

Citește și: Angajații CFR amenință cu grevă de la 1 iulie! Activitatea de pe șine se blochează dacă Guvernul nu va mări salariile

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Dacă ceilalți călători obiectează, personalul de tren va îndruma călătorul, proprietar al animalului de companie (câine, pisică) împreună cu acesta, în alte compartimente sau la capătul culoarului.  În cazuri deosebite și bine justificate, personalul de tren poate interzice călătoria cu aceste animale”,  a transmis compania feroviară CFR Călători.

Cei ce călătoresc cu animalele de companie trebuie să țină cont de aceste reguli

Proprietarii animalelor de companie trebuie să mențină curățenia pe tot parcursul deplasării, iar dacă animalul de companie este câine, acesta va trebui să poarte botniță. Cu toate acestea, accesul în tren al câinilor de luptă și al raselor periculoase este interzis.

Citește și: O locomotivă a intrat în vagonul unui tren de pasageri. Conductorul trenului a murit în urma incidentului

„Accesul în trenurile de călători al câinilor din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor este permis, numai dacă: poartă botniţă, au carnet de sănătate şi sunt ţinuţi în lesă. Persoana care însoţeşte un astfel de câine în tren trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă vârsta minimă de 18 ani, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea unei infracţiuni contra persoanei ”, se mai arată în comunicatul transmis de CFR Călători.

În cazul în care ceilalți călători au ceva de obiectat în privința animalelor de companie, acesta va fi mutat împreună cu proprietarul într-un alt vagon sau pe culoar.

Citește și: Ce reduceri au studenții la călătoriile cu trenul. Documentele pe care trebuie să le prezinte la casele de bilete

Proprietarii animalelor de talie mică, câine sau pisică care pot fi ținute în brațe, CFR Călători nu percepe o taxă. În cazul animalelor de talie medie sau mare, proprietarii vor fi nevoiți să plătească un bilet al cărui tarif reprezintă jumătate dintr-un bilet CFR pentru clasa a doua.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.