CFR pune la încercare răbdarea călătorilor! Nu este o problema de ieri sau de azi iar oamenii sunt din ce în ce mai dezamăgiți de condițiile în care călătoresc în România!

Author: Ana Filip
Actualizat: 31 aug 2022, 18:17
Foto(4)

Călătoria cu trenul continuă să fie o reală aventură în România! Oamenii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de condiții și încearcă să găsească alternative!

Emisiunea “Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, difuzată în fiecare duminică, de la ora 14:30, a adus în atenția telespectatorilor în cea mai recentă ediție, un reportaj inedit despre condițiile precare suportate în fiecare vara de către oamenii care se încumetă să călătorească prin țară cu trenul.

CFR pune la încercare răbdarea călătorilor

În România, călătoria cu trenul este o adevărată aventură! Chiar dacă prețul biletelor crește de la un an la altul, condițiile sunt din ce în ce mai proaste și nimeni nu face nimic să schimbe ceva.

Pe banii lor, călătorii sunt prizonieri în vagoane mizerabile în vagoane de cincizeci de ani, care iarnă devin frigidere iar vara saune pe sine. În timp ce oamenii leșina din picioare înainte să ajungă la destinație din cauza căldurii insuportabile din trenuri, CFR-ul spune clar: «E prea cald afară, că să mai funcționeze și aerul condiționat»

«Călătoria cu trenul dăunează grav sănătății! Nu va urcați în tren dacă va știți suferinzi cu inima, hipertensiune sau dacă stați prost cu nervii» Așa ar trebui să sune anunțul CFR-ului către călătorii lui, care cu

voie sau fără voie ajung în tren.

Deși unii oameni de pe planetă sunt la un pas de a se mută pe Luna, noi nici pe calea ferată bine înfiptă în pământ nu suntem în siguranță. Batem record după record și că la noi nu e la nimeni. Garniturile sunt piese de muzeu, infrastructură este complet depășită iar călătoria cu trenul e o amintire deloc plăcută, dar plătită scump însă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Și dacă iarnă vagoanele se transformă în frigidere, vara acestea devin saune mobile care străbat țară de la un capăt la altul. Caniculă din ultimele săptămâni a transformat trenurile în adevărate cuptoare pe sine în care oamenii se simt precum puii la rotisor. Este subiectul a sute de reclamații venite pe adresa CFR-ului, acuzat că nici măcar în vagoanele modernizate nu funcționează aerul condiționat.

Citeste si: Trenurile Soarelui îi vor duce pe turiști la mare și în Delta Dunării. CFR dă startul programului de transport estival

Citeste si: Știai că poți primi despăgubiri dacă trenul tău are întârziere? Iată pașii pe care trebuie să îi faci