Charles Michel vine astăzi în România! Președintele Consiliului European va fi primit la ora 15:00 de către președintele Klaus Iohannis

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 27 dec 2023, 02:45

Charles Michel vine astăzi în România

Sursa: Facebook Charles Michel

Președintele Consiliului European (CE) va veni azi într-o vizită oficială în România.

Charles Michel va fi primit la ora 15:00 de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Oficialii vor purta discuții oficiale și declarații de presă comune, relatează  news.ro.

Președintele Consiliului European vine astăzi în România

Conform Administraţiei Prezidenţiale, oficialii vor purta discuții tete-a-tete şi oficiale. La final, cei doi vor susţine declaraţii comune de presă.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a luat parte, în perioada 23-24 martie 2023, la reuniunea Consiliului European şi la Summitul Euro în format extins, la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Klaus Iohannis l-a primit pe Jens Stoltenberg la Palatul Cotroceni: „Noi strategii NATO după ce Putin a declanșat războiul”

Klaus Iohannis a readus în subiect susţinerea României în privința sprijinului acordat Ucrainei pe toate pozițiile, oricât va fi nevoie, și a fost pozitiv în privința demersului european comun de înmânare urgentă de muniţie Ucrainei. Liderul român a vorbit despre ajutorul bilateral oferit de ţara noastră Ucrainei în contextul războiului, inclusiv prin eforturile uriașe de ușurare a exportului a peste 14 milioane de tone de cereale şi produse oleaginoase din Ucraina către pieţele de pe glob.

Se va reanaliza ajutorul oferit României pentru fermieri de către Comisia Europeană

Președintele României, Klaus Iohannis, a cerut Comisiei Europene o reanalizare la nivelul ajutorului financiar acordat fermierilor români, pentru a rezista în fața greutăților generate de situaţia din prezent. Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a anunţat că se va reanaliza sprijinul oferit României. 

Citește și: Joe Biden promite că ajutorul pentru Ucraina „nu va slăbi”: „Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia”. Klaus Iohannis a ajuns la Varșovia

Preşedintele României a îmtâmpinat cu bucurie mesajul puternic pentru Republica Moldova, precizând că un ajutor în plus, notabil, din partea Uniunii Europene, inclusiv prin avansarea procesului de aderare, este necesar pentru întărirea rezistenței acestui stat în faţa acţiunilor sabotoare şi a ameninţărilor cu care se confruntă din partea Federaţiei Ruse.