Ingrediente
7 oua
7 linguri de zahar
7 linguri de faina
1 lingurita de extract de vanilie
1 lingura de cacao
O mana de stafide inmuiate in putin coniac sau fierte in vin
O mana de nuci taiate grosier
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ca pentru bezea impreuna cu zaharul.
Galbenusurile se mixeaza si ele pana se albesc si se incorporeaza usor in albusurile spuma, impreuna cu vanilia.
Se adauga faina usor sa pastram consistenta spumoasa.
Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt apoi se toarna 2 treimi din compozitie peste.
Se adauga stafidele si nucile.
In restul de compozitie se amesteca cacao si se toarna peste cealalta parte si peste nuci.
Cu o furculita amestecam usor cele doua straturi pentru a crea un efect marmorat in interiorul prajiturii.
Se da la copt la 180°C timp de 30-35 minute.
Se testeaza cu o scobitoare avand grija ca aceasta sa fie uscata cand o scoatem din prajitura la testare.
Se lasa sa se raceasca.