Ingrediente
6 oua
200 ml lapte
200 g faina
1 pliculet praf de copt
Piper si sare dupa gust
Pentru bunatatile din chec:
200g masline kalamatta fara samburi
200g maslnie verzi fara samburi
100 g branza feta
100 g bacon
100 g cascaval
Mod de preparare
Se scot samburii la masline si se taie feliute potrivite, se taie branza feta si baconul in cuburi mici si cascavalul se rade marunt, se pun de-o parte pentru umplutura.
Facem o baza de aluat din oua, pe care le batem pana devin spuma, adaugam laptele si batem in continuare cu mixerul.
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat peste lichidul obtinut si batem treptat pana apar basicute de aer la suprafata compozitiei de chec.
Punem bunatatile in aluatul nostru de chec si amestecam usor sa le omogenizam.
Turnam in forma de copt si dam la cuptor timp de 30 minute pana creste si devine auriu, la o temperatura de 180°C sau gaz 4.
Servim rece ca aperitiv.