Chec de post. Ingrediente:
1 cana zahar
1/2 cana ulei
1 cana apa
2 cani faina
1 lingura zahar vanilat
1 praf de copt
2 linguri cacao neagra
2 linguri dulceata de zmeura
3 linguri nuca de cocos
Citeste si: Reteta sarmale de post. Cele mai bune 5 retete de sarmalute de post
Citeste si: Cozonac de post cu rahat. Reteta celui mai pufos cozonac de post
Citeste si: Biscuiți de post cu ciocolată. Reteta desertului tau preferat
Chec de post. Mod de preparare:
Punem intr-un castron apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si faina. Mixam apoi pana obtinem o compozitie omogena. Impartim compozitia in 2.
Intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina punem cele 2 compozitii, alternandu-le.
Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 45-50 de minute, pana suprafata checului devine ferma si apar crapaturi. Se face proba cu scobitoarea.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.
sursa: dulciurifeldefel
Citeste si: Rețetă caltabos traditional. Asa faci cel mai bun caltabos
Citeste si: Prajitura cu morcov. Reteta de post a desertului de vis