Ingrediente
8 oua
8 linguri faina
8 linguri zahar
Coaja de la o portocala sau lamaie
1 lingurita extract vanilie
2 linguri cacao
Pentru crema:
6 galbenusuri
6 linguri zahar
500 ml lapte
30 g faina
30 g amidon
150 ml fisca
1 lingura extract de vanilie
Mod de preparare
Separati ouale.
Incorporati galbenusul in albus, apoi faina in ploaie. Amestecati bine, dar cu grija sa se pastreze pufos.
Turnati jumatate intr-o tava tapetata cu foaie de copt, iar cealalta amestecati-o cu cacao si turnati-o si pe ea intr-o tava identica.
Coaceti-le impreuna 20 -25 minute la 180°C.
Lasati-le sa se raceasca. Taiati fasii (baghete patrate) de 2 cm si asezati cate una din fiecare altarnand pe culori. Cand ati terminat de pus primul rand, incepeti cu al doilea rand dar culorile trebuie sa se inverseze, astfel incat pe sectiune sa arate ca tabla de sah.
Lipiti fasiile intre ele cu crema de vanilie amestecata cu frisca.
Crema de vanilie se face astfel:
Frecati galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugati amidonul si faina pana obtineti o crema groasa. Turnati peste ele incet amestecand continuu, laptele fiert impreuna cu vanilia. Puneti inapoi pe foc pana se ingroasa, luati de pe foc si raciti bine inainte sa amestecati cu frisca batuta bine.
Imbracati in frisca tortul si serviti-l dupa 5-6 ore.