Ingrediente
Biscuiti digestivi 100g
Unt 30 g
Smantana de frisca 300 g
Crema de branza 200 g
Zahar pudra 60 g
Zahar tos 5 linguri
Vanilie extract 2 ml
Struguri 1 ciorchine generos de struguri parfumati
Zeama de lamaie cateva picaturi
Mod de preparare
Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu unt si o lingura plina de zahar pana devin de consistenta unui nisip umed, apoi se calesc pana prind un pic de culoare apoi se aseaza pe fundul unor forme si
Se omogenizeaza crema de branza cu vanilia si/ sau alte mirodenii, se bate frisca separat pana sta ferma.
Se amesteca usor frisca cu crema de branza apoi se aseaza peste blatul de bisciuti in forma. Se dau la rece o ora.
Se zdrobesc putin strugurii se amesteca cu zahar 2 linguri si se dau la foc mic pana ajung de consistenta unui sirop apoi se dau printr-o sita si se pune din nou intr-o craticioara pentru a se finisa cu cateva picaturi de lamaie apoi cu putin unt pentru a-i da o textura matasoasa.
Dupa doua ore se serveste prajitura cu siropul de struguri deasupra.