Ingrediente pentru Cheesecake fără coacere:
- 400 ml lapte condensat îndulcit;
- 300 ml smântână pentru frișcă;
- 300 g mascarpone;
- 250 g biscuiți graham;
- 50 ml suc de lămâie;
- 100 g unt;
- opțional, după preferinte, fructe proaspete pentru ornat.
Mod de preparare Cheesecake fără coacere:
Dacă nu-ți place să petreci mult timp în bucătărie, însă vrei un desert cu care să-i dai gata pe toți? Iată o rețetă de cheesecake fără coacere pe care o pregătești în doar 6 minute din numai 6 ingrediente.
Citeste si: Prajitura cu rubarba: reteta pentru cel mai nou desert
Cheesecake fără coacere – rețeta pentru începători sau pentru "leneși"
Înainte de toate scoate din timp mascarpone-ul la temperatura camerei. Pentru a obține o textură mătăsoasă și o cremă omogenă mai târziu este foarte important acest pas.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Mod de preparare cheesecake fără coacere:
În robotul de bucătărie, se sfărâmă și amestecă biscuiții graham cu untul, până când se obține un rezultat omogen și sfărâmicios. Cu ajutorul unei linguri, se tapetează o tavă cu blatut obținut. Tava se pune la congelator și în acest timp ne apucăm de umplutură.
Se bate frișca bine, apoi se adaugă, treptat și amestecând continuu timp de 2 minute, însă la viteză mică, laptele condensat și mascarpone-ul.
După care se adaugă zeama de lămâie. Crema se va întări aproape instant.Citeste si: Adevarul despre soia: este otrava sau aliment? Ce se intampla daca mananci soia
Citeste si: Cand devin cartofii toxici: semnele care iti arata ca trebuie sa ii arunci! Nu ii mai consuma daca vezi asta
Crema se toarnă în crusta de biscuiți graham, apoi se decorează după bunul plac și se pune la frigider 60-90 de minute înainte de servire.
Rețeta de cheesecake fără coacere este gata în doar 6 minute, cu un minimum de efort.