Adi Hădean are un nume foarte mare în universul culinar, fiind un bucătar cu o carieră impresionantă în spate. Pe lângă proiectele în care s-a implicat, acesta a primit și numeroase premii și distincții, prin care i-au fost recunoscute performanțele culinare.
Chef Hădean a fost întrebat despre momentul în care mâncarea devine otravă
Adi Hădean a fost invitat la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, în ediția din 3 decembrie a emisiunii, unde i s-au pus diverse întrebări, atât despre gastronomie, cât și despre aspecte legate de carieră și de
Având în vedere că unul dintre secretele stilului de viață sănătos este o alimentație pe măsură, prezentatoarea l-a întrebat pe chef despre cum și când ne dăm seama că mâncarea pe care o consumăm ne face mai mult rău, decât bine: „Când mâncarea devine otravă?”.
Bucătarul a explicat că oamenii trebuie să fie foarte atenți la cât mănâncă, când mănâncă, la ceea ce mănâncă, dar, mai ales, la modul în care fructifică energia obținută din consumul respectivelor alimente.
„Când mănânci prea mult, când mănânci prea prost, când mănânci prea des prea prost, atunci devine o otravă și, sigur, când o mănânci nu mai faci nimic cu ea după aceea, pentru că noi trebuie să facem ceva cu mâncarea pe care o înghițim.
Adică trebuie s-o digerăm și trebuie să o folosim, trebuie să profităm de energia pe care ne-o oferă, adică acea energie trebuie să fie consumată”, a
explicat chef Hădean.Citește și: Zacusca de vinete. Cea mai buna reteta ca sa pui in camara un deliciu fabulos
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Adi Hădean dezvăluie secretele unui stil de viață echilibrat
De asemenea, acesta a subliniat că este nevoie de multă voință pentru a deprinde acest obicei sănătos, ceea ce a învățat din propria lui experiență:
„Sigur că ăsta e un lucru mai ușor de zis decât de făcut și cere multă disciplină. În ceea ce mă privește, fac eforturi de mulți ani să mă mențin între anumite kilograme, să mă mențin într-o anumită formă”.
Adi Hădean a mai remarcat faptul că o mâncare de calitate, consumată în cantități moderate, este mult mai benefică pentru organism.
„Acum, de exemplu, mănânc mai puțin ca acum 5 ani, cantitativ. Cred că din perspectiva calitativă mănânc mult mai bine.”, a spus celebrul bucătar.
Nu în ultimul rând, invitatul a scos în evidență faptul că alimentația sănătoasă merge mână în mână cu sportul, întrucât activitatea fizică este cea mai bună pentru arderea caloriilor:
„Să stai în picioare lângă aragaz o zi întreagă nu te ajută să consumi atât de multe calorii cât te ajută o oră de sport bine făcut”.
Citește și: Cum a devenit cunoscut Adrian Hădean: Cea mai delicioasă rețetă de paste realizată de celebrul bucătar