Chiar si de 10 ori erau diluati dezinfectantii din spitale! Probele trimise de inspectorii de sanatate la analize la ICECHIM dezvaluie crudul adevar

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 15 iul 2022, 05:45

Dezinfectantii Hexi Farma folositi in spitale au fost diluati chiar si de 10 ori.

Guvernul a cerut directorilor sa suspende utilizarea acestora in cel mult 10 zile si nu exclude sa dea compania in judecata. Intre timp, firma producatoare a cerut intrarea in insolventa si isi cere scuze.

Guvernul spune ca toate probele Hexi Pharma analizate in laboratoarele Icehim nu au iesit cum trebuie.Unii au luat masuri inainte de publicarea primelor rezultate.Este declaratia managerului Spitalului Judetean de Urgenta Alba, aflat pe lista celor 50 de unitati in care s-a dovedit ineficienta dezinfectantilor.



La cateva ore dupa aceste declaratii, managerul a primit si raspunsul care a confirmat temerea acestuia. Si Guvernul ia in calcul o  masura similara cu cea anuntata la Alba Iulia.

Audiat de procurorii Parchetului General in calitate de martor, patronul companiei Hexi Pharma a cerut in instanta intrarea in insolventa a companiei pe care o conduce. Procedura este una de durata si se poate incheia in doua feluri.


Intr-un comunicat facut public in aceasta seara Hexi Pharma isi cere scuze  public

Specialistii de la Icechim au afinalizat analizele pentru doar 16 din cele peste 70 de probe prelevate din spitalele din tara. Unitatile medicale au fost sfatuite sa opreasca utilizarea acestor biocide si sa achizitioneze altele de pe piata. In zilele urmatoare Autoritatile vor verifica si concentratiile altor producatori de biocide.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.