Chifle de graham cu seminte, unt si ierburi

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:51

Cost estimativ: 20 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

500 g tarate de grau
300 g faina integrala de grau
Un praf de sare
O lingura de unt
O lingura amestec de seminte
O lingura de ierburi aromate uscate
Un cub de drojdie de bere


Mod de preparare

Se cerne faina si se framanta cu drojdia maruntita, un praf de sare, apa calduta si putin unt topit.

Cand incepe sa se lege ca o maia, se adauga taratele si se framanta ca un aluat tare, elastic, nelipicios.
Daca este lipicios, se mai adauga faina integrala sau tarate, pana cand se ajunge la consistenta dorita.
Se adauga semintele si ierburile aromate, apoi se pune pe un blat de bucatarie si se framanta energic 10 minute pentru ca glutenul din faina integrala sa se dezvolte si sa lege painea.

Dupa ce a crescut, se da la copt in forme sau direct ca o pita groasa taraneasca
Se coace 40 minute la 180 grade celsius.

 

Taguri: