Chifle Kaiser. Ingrediente
500 g de făină universal
8 g sare
7 g de drojdie instant
160 g apă
150 g lapte
1 lingură/ 7 g miere
Chifle Kaiser. Mod de preparare
Făina cu sarea se amestecă într-un bol, se adăugă apoi drojdia, apa, laptele și mierea și frământați timp de 12 și 15 minute. Scopul este să obțineți un aluat elastic, care să fie ușor lipicios.
Se pulverizează cu puțin ulei și apoi se lasă să se odihnească 2 ore într-un bol, acoperit cu ceva.
După care aluatul se împarte în 12 bucăți egale de doar aproximativ 70 g fiecare.
Din bucățile de aluat se formează bile care se pun pe tava tapetată cu foaie de cop și acoperați-le cu o folie alimentară tapetată cu făină și se lasă să se relaxeze timp de 10 minute.
Chifle Kaiser.
În momentul în care chiflele au crescut destul de mult, folosiți degetul pentru a face cu grijă o adâncitură foarte mică în aluat. Dacă pe chifle rămâne urmă, pâinea este gata de pus la copt, dar dacă urma dispare, aluatul mai are nevoie să mai stea puțin timp. Verificați din nou după 15 minute.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Citeste si: Reteta de post- Mancare de prune uscate cu orez
Citeste si: Cheesecake cu Nutella. Rețeta extravagantă fără coacere
Citeste si: Cirese toxice: cand devin ciresele toxice, mare atentie cand le cumparati
Chiflele se pot decora cu semințe de susan sau semințe de mac înainte de a le pune în cuptor.
Încercați să creați abur în cuptor. Se pune o tavă mică, metalică, pe fundul cuptorului atunci când se preîncălzește. În tavă se pune o jumătate de cană de apă fierbinte imediat după introducerea pâinii în cuptor.
Chifle Kaiser. Se elimină puțin din abur, lăsând ușa cuptorului întredeschisă cu 5 minute înainte ca pâinea să fie gata. Pâinicile se coc în cuptorul preîncălzit 20 de minute și lăsați să se răcească pe un grătar.