Chiftele de post mănăstirești-delicioase și extrem de rapid de pregătit

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 23 iul 2022, 00:45
Chiftele de post mănăstirești- usor de pregatit

Postul Paștelui este perioada în care poți testa diverse preparate care nu conțin carne, lactate sau ouă. Mâncărurile de post sunt la fel de gustoase dacă știi cum să le prepari. Dacă ești în pană de idei și nu știi ce să pregătești astăzi, am venit în ajutorul tău cu o rețetă delicioasă de chiftele de post.

Preparatele de post sunt cele mai dificile de pregătit atunci când ești în pană de idei. Rețetele de post pot fi la fel de gustoase chiar dacă nu conțin lapte, ouă sau carene. Iată o rețetă delicioasă de chiftele de post mănăstirești ușor și rapid de pregătit.

Chiftele de post mănăstirești-pufoase și delicioase 

Pentru această rețetă de chiftele de post nu aveți nevoie de multe ingredinete, în general produse care se găsesc în bucătăria oricărei gospodine. Acest preparat poate fi pregătit în orice zi de post, rețeta de chiftele de post se pregătește mai ales în mănăstiri.

Ingrediente

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

  • 500 g fasole boabe
  • 50 g făină
  • 150 g orez
  • 2-3 feli de pâine
  • 150 ml ulei
  • 5-6 căței de usturoi
  • 2 cepe
  • 1 păstârnac
  • 1 morocv
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru
  • pătrunjel
  • mărar
  • sare

Chiftele de post delicioase si pufoase

Citeste si: Cea mai gustoasă reţetă de iahnie de fasole de post

Chiftele de post mănăstirești- mod de preparare

Pentru început, boabele de fasole se pun la înmuiat într-un vas cu apă. A doua zi dimineață fasolea se pune la fiert. În momentul în care schimbi prima apă, pune în oală păstârnacul, ceapa și morcovul, care trebuiesc curățate și spălate în prealabil.

Ulterior se adaugă sare, piper și frunzele de dafin. Se lasă să fiarbă la foc moderat. Când legumele s-au fiert se scot din oală și se pun într-un bol la răcit. După ce s-au răcit, trebuie să treci legumele prin mașina de tocat carne, împreună cu fasolea fiartă. Trebuie să adaugi usturoiul pisat, patrunjelul, cimbru, mărarul și pâinea.

Citeste si: Când începe postul Paștelui în 2021 și cât timp durează! Calendar ortodox 2021 pentru toti crestinii

Amestecă foarte bine compoziția obținută și modeleaz-o sub formă de chiftele. Pentru a obține cele mai delicioase chiftele de post mănăstirești trebuie să încingi o tigaie cu puțin ulei. Când tigaia s-a încins foarte bine se adaugă chifteluțele și se rumenesc pe ambele părți. Chifteluțele sunt bune să le serviți și calde și reci. Adăugați lângă ele o salată asortată de primăvară făcută din salată verde, spanac, leurdă, roșii, castraveți și ridichii. Sau le mai puteți servi împreună cu o salată de sfeclă roșie. Ambele variante sunt la fel de gustoase.