Ingrediente
500 g cartofi fierti
1 morcov fiert
1- 2 dovlecei
2 catei usturoi
1 ceapa mica
2-300 g ciuperci
1- 2 linguri de faina
1 legatura marar
Sare, piper
O lingurita cotiandru si/sau boia
Ulei pentru prajit
Mod de preparare
Cartofii si morcovul se dau prin razatoarea mare.
Dovlecelul crud se rade si el impreuna cu ceapa prin razatoare.
Usturoiul se zdrobeste marunt.
Ciupercile se toaca marunt pe tocator sau in robotul de bucatarie.
Toate legumele se pun intr-un bol mare, se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust putandu-se pune si coriandru macinat sau boia de ardei (iute sau dulce). La sfarsit se adauga mararul tocat grosier (pentru ca va ajuta sa se lege compozitia).
Din compozitie se formeaza chiftelute plate sau rotunde, ce se prajesc in ulei.
Este de preferat ca atunci cand punem chiftelele la prajit sa le tapetam cu faina.