Chiftelute de legume (de post)

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 06 oct 2020, 13:40

Cost estimativ: 25 lei pentru 6 persoane

 

Chiftelute de legume (de post)
Cost estimativ: 25 lei pentru 6 persoane
Ingrediente
500 g cartofi fierti
Un morcov fiert
1- 2 dovlecei
2 catei usturoi
O ceapa mica
200-300 g ciuperci
1- 2 linguri de faina
O legatura marar
Sare, piper
O lingurita coriandru si/sau boia
Ulei pentru prajit
Mod de preparare
Cartofii si morcovul se dau prin razatoarea mare.
Dovlecelul crud se rade si el impreuna cu ceapa, iar usturoiul se zdrobeste.
Ciupercile se toaca marunt sau se dau prin robotul de bucatarie, apoi se pun toate legumele intr-un bol mare, se asezoneaza cu sare, piper coriandru macinat si boia, dupa gust.
La sfarsit ,se adauga mararul tocat grosier.
Din compozitie se formeaza chiftelute plate sau rotunde, se tapeteaza cu faina si se prajesc in ulei.

Ingrediente

500 g cartofi fierti
Un morcov fiert
1- 2 dovlecei
2 catei usturoi
O ceapa mica
200-300 g ciuperci
1- 2 linguri de faina
O legatura marar
Sare, piper
O lingurita coriandru si/sau boia
Ulei pentru prajit

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii


Mod de preparare

Cartofii si morcovul se dau prin razatoarea mare. 


Dovlecelul crud se rade si el impreuna cu ceapa, iar usturoiul se zdrobeste. 
Ciupercile se toaca marunt sau se dau prin robotul de bucatarie, apoi se pun toate legumele intr-un bol mare, se asezoneaza cu sare, piper coriandru macinat si boia, dupa gust.La sfarsit ,se adauga mararul tocat grosier.
Din compozitie se formeaza chiftelute plate sau rotunde, se tapeteaza cu faina si se prajesc in ulei.