Ingrediente
O conserva naut fiert
2 legaturi patrunjel
2-3 catei de usutroi
Coaja si zeama de la o lamaie
Ulei de masline
Sare, piper, chimion, boia, nucsoara si alte condimente orientale, la alegere
O ceapa mica rosie
Un ardei iute
Mod de preparare
Nautul se pune in robotul de bucatarie si se macina grosier.
Se scoate intr-un bol, iar in vasul de robot se adauga verdeata, usturoiul, lamaia si coaja de lamaie, ceapa, ardeiul iute, condimentele si 1-2 linguri de ulei de masline.
Se macina totul cat mai marunt, apoi se scoate in acelasi bol si se amesteca cu nautul.
Se formeaza chiftele, avand grija sa umezim palmele pentru a nu se lipi.
In tigaia incinsa cu o lingura de ulei de masline, se prajesc chiftelutele timp de 1 minut pe fiecare parte.
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii