Ingrediente
O cana orez
O cana mare legume congelate (amestec)
4 oua
Sare, piper, ulei
200 g cascaval
50 g pesmet
Ulei pentru prajit
Mod de preparare
Se spala orezul bine si se pune la fiert cu cantitate dubla de apa.
Se adauga un praf de sare si o lingura de ulei.
Se oparesc legumele astfel incat sa devina usor fragede, dar sa isi pastreze culoarea si gustul.
Intr-o cratita sau o tigaie adanca, se prajeste un ou, facandu-l zdrentuit cu spatula, apoi se adauga orezul si la sfarsit legumele.
Cand orezul s-a racit, se amesteca cu doua oua crude, apoi se fac niste chiftelute in mijlocul carora se introduce un cub de cascaval.
Se trec chiftelutele prin ou batut, apoi prin pesmet si se prajesc in uleiul mediu incins pana cand devin aurii.
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei