Carne tocata amestec 600 g
Ulei 200 ml
Ceapa 200 g
Oua 2 buc
Dovlecei 150 g
Paine 250
Faina 80 g
Usturoi 30 g
Verdeata 100 g
Piper 2 g
Sare 20 g
MOD DE PREPARARE:
* Se curata legumele, se spala, se dau pe razatoare si se storc.
* Se pune painea la inmuiat in apa, apoi se stoarce.
* Intr-un castron se pune carnea, se amesteca impreuna cu legumele, painea, ouale si condimentele.
* Din aceasta compozitie se formeaza chiftelute care se dau prin faina, apoi se prajesc in ulei.
PIURE DIN CARTOFI
INGREDIENTE:
Cartofi 1 kg
Lapte 200 ml
Unt 30 g
Sare 15 g
MOD DE PREPARARE:
* Se curata cartofii, se spala si se taie cuburi apoi se pun la fiert in apa
* Dupa ce se fierb se scurg de lichid
* Se paseaza si se adauga sare si unt, apoi laptele incalzit in prealabil.