Chiftelute din carne

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:20

Un meniu romanesc de exceptie!

Ingrediente:

Carne tocata amestec 600 g

Ulei 200 ml

Ceapa 200 g

Oua 2 buc

Dovlecei 150 g

Paine 250

Faina 80 g

Usturoi 30 g

Verdeata 100 g

Piper 2 g

Sare 20 g



MOD DE PREPARARE:



* Se curata legumele, se spala, se dau pe razatoare si se storc.


* Se pune painea la inmuiat in apa, apoi se stoarce.

* Intr-un castron se pune carnea, se amesteca impreuna cu legumele, painea, ouale si condimentele.

* Din aceasta compozitie se formeaza chiftelute care se dau prin faina, apoi se prajesc in ulei.



PIURE DIN CARTOFI


INGREDIENTE:

Cartofi 1 kg
Lapte 200 ml
Unt 30 g
Sare 15 g

MOD DE PREPARARE:

* Se curata cartofii, se spala si se taie cuburi apoi se pun la fiert in apa
cu sare si ulei.
* Dupa ce se fierb se scurg de lichid
* Se paseaza si se adauga sare si unt, apoi laptele incalzit in prealabil.


 

Taguri: