Ingrediente
1 ardei rosu taiat cubulete
1 ceapa taiata marunt
Optional :1 morcov si 1/4 telina sau 2 tulpini de telina verde (taiate cubulete)
2 catei de usturoi taiati marunt
1 lingurita de chilli iute
1 lingurita paprika dulce
1 lingurita chimen macinat
500 g carne tocata de pui sau curcan
1 cub concentrat de pui
400 g rosii taiate la conserva
2 linguri pasta de tomate
1 lingura de zahar
1/2 lingurita scortisoara
400 g fasole rosie la conserva
Mod
de preparare
Intr-o cratita incapatoare, puneti uleiul, iar cand s-a incins puneti ceapa si caliti-o pana devine translucida.
Cand ceapa s-a facut, adaugati celelale legume si condimentele si mai lasati 5 minute pe foc, amestecand din cand in cand,ca sa nu se arda.
Dupa ce acestea s-au inmuiat, puneti carnea tocata si incercati sa o amestecati cat mai bine cu legumele (ea are tendinta sa se stranga, dar trebuie sa o desfaceti in permanenta).
Lasati pe foc alte 5-10 min.
Puneti cubul de concentrat, rosiile si pasta de tomate deabia dupa ce carnea s-a facut.
Adaugati lingura de zahar, scortisoara si sare dupa gust (cubul de concentrat este sarat). Mai lasati sa fiarba 5 min si adaugati fasolea rosie.
Din acest moment, mai tineti inca 3-5 min oala pe foc mic.
Pentru a sevi, puneti chilli-ul intr-un bol si serviti cu o lingurita de smantana deasupra si cu garnitura de orez bob cu bob, daca doriti.
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei