China amenință cu războiul! "Armata chineză nu va ezita, oricare ar fi prețul"

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 13 mar 2023, 01:40

China amenință cu războiul!

Sursa: Unsplash

Suntem în a 110-a zi de război între Rusia și Ucraina, iar acum China lansează amenințări că ar putea să înceapă și ea războiul.

Între China și Taiwan tensiunile au ajuns la cote maxime, iar acum marea putere economică și militară amenință cu războiul.

"Dacă cineva ar îndrăzni să separe Taiwanul de China, armata chineză nu ar ezita niciun moment să declanşeze un război, oricare ar fi preţul", a declart purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Wu Qian. Și ministrul chinez al Apărării a făcut anterior afirmații asemănătoare.

Pentagonul a reacționat la amenințrile Chinei. 

"Observăm o constrângere tot mai mare din partea Beijingului. Am asistat la o creştere continuă a activităţii militare provocatoare şi destabilizatoare în apropierea Taiwanului. SUA au reafirmat importanța păcii și a stabilității în Taiwan, o opoziție la modificări unilaterale ale status-quo-ului și a îndemnat China să se abțină de la orice nouă acțiune destabilizatoare", a subliniat Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Singapore cu ministrul chinez al Apărării. 

Citeste si: Rusia a început să elibereze pașapoarte cetățenilor din orașele ucrainene ocupate. Primele pașapoarte au fost emise sâmbătă, 11 iunie

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce este Taiwanul și de ce există risc de război în acea zonă

Taiwan este o țară insulară din Extremul Orient, numită oficial  Republica Chineză. Taiwanul este alcătuit din: insula principală Taiwan, cunoscută de-a lungul istoriei și sub denumirea lusofonică „Formosa”, Arhipelagurile Penghu, Kinmen și Matsu și niște insule și insulițe disputate din Marea Chinei de Sud. Totul se numește „zona liberă a Republicii China”. Se învecinează maritim cu: Marea Chinei de Est în nord-est, Oceanul Pacific în est, Strâmtoarea Luzon în sud, Marea Chinei de Sud în sud-vest și Strâmtoarea Taiwan/ Formosa în vest, ce desparte țara de China Continentală, relatează

Wikipedia.

Taiwan are o populație de peste 23 de milioane de locuitori și o suprafață de 36,193 km².

Încă de când Rusia a intrat în Ucraina au apărut discuții despre un potențial pericol de război și în Taiwan. De atunci tensiunile s-au tot amplificat între China și Taiwan, iar acum China amenință cu războiul.

China nu a condamnat oficial invazia rusă în Ucraina.

Înainte de invazie președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a întâlnit la Jocurile Olimpice de la Beijing cu liderul chinez Xi Jinping, iar Putin a fost foarte zâmbitor și a lăudat relațiile ruso-chineze, spunând despre ele că au atins un nivel "fără precedent".

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 110 de război în Ucraina. Luptele grele continuă la Severodoneţk. Soldaţii ucraineni luptă pentru „fiecare metru”

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.