China este hotărâtă să contribuie la terminarea războiului dintre Rusia și Ucraina. Cum plănuiește statul chinez să medieze conflictul

Autor: Lavinia Medrea

China este hotărâtă să contribuie la terminarea războiului dintre Rusia și Ucraina. Cum plănuiește statul chinez să medieze conflictul

Sursa: PixaBay - edit KANAL D

Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a anunțat că este dispusă să ajute la medierea conflictului dintre Rusia și Ucraina, chiar dacă relația cu Moscova este foarte strâns legată.

Până acum, China a refuzat să condamne Rusia pentru acțiunile ei asupra Ucrainei, dar acum este dispusă să ajute la medierea conflictului.

„Prietenia dintre cele două popoare este solidă, iar perspectivele viitoare de cooperare ale ambelor părți sunt foarte vaste”, a declarat Wang Yi într-o conferință de presă pe 7 martie 2022.

China vrea să ajute la medierea conflictului dintre Rusia și Ucraina

Ministrul Wang a declarat că statul chinez este „dispus să lucreze cu comunitatea internațională pentru a efectua medierea necesară, atunci când este necesar”.

Șeful de Politică Externă UE, Josep Borrell, a spus săptămâna trecută despre China că ar trebui să medieze viitoarele ședințe de pace dintre Rusia și Ucraina, pentru că puterile occidentale nu își pot face rolul. De asemenea, acesta a mai declarat că țara lui va trimite ajutor umanitar Ucrainei.

Citeste si: Motivul pentru care vicepreședintele SUA Kamala Harris ar putea veni în România. Ce înseamnă, de fapt, această vizită

Ministrul chinez de Externe a caracterizat relația dintre China-Rusia ca fiind  „cea mai importantă relație bilaterală din lume”, care „favorizează pacea, stabilitatea și dezvoltarea mondială”.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Wang Yi a mai precizat că alianța informală „nu va accepta interferența terților”, într-un avertisment transmis către SUA și aliaților săi occidentali.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a ajuns la a 13-a zi

Ne aflăm în a 13-a zi de când Rusia a invadat Ucraina.

Președintele Volodimir Zelenski acuză armata rusă pentru uciderea intenționată a civililor, în condițiile în care o familie din Irpin a fost ucisă în timp ce traversa un culoar despre care Moscova a declarat că este sigur.

Citeste si: Rusia dispare de pe întreg internetul la nivel global! „Toate serverele și domeniile trebuie să fie transferate în zona rusească”

Prețul petrolului s-a mărit cu 10% și reprezinită cel mai mare nivel din ultimii 13 ani determinat de criza din Ucraina.

Luni, 7 martie, ora 16:00, au avut loc alte noi negocieri de pace între Rusia și Ucraina.

Atacurile armatei ruse nu se vor opri până când Ucraina nu va îndeplini cererile Moscovei, a declarat președintele rus, Vladimir Putin.