China refuză să sprijine Rusia în războiul împotriva Ucrainei. Qin Gang a anunțat că țara sa nu va trimite arme și muniții

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 21 dec 2022, 02:55

Reprezentantul Chinei în SUA, Qin Gang, a declarat că țara s-a nu va sprijini Rusia în războiul împotriva Ucrainei și nu va trimite arme și muniții, subliniind că Beijingul ”va face totul pentru a descalada criza”, relatează BBC, citată de News.ro.

Afirmațiile reprezentantului chinez vin după ce președintele SUA Joe Biden l-a avertizat, vineri, pe omologul său chinez Xi Jinping că vor exista ”consecințe” dacă țara lui va sprijini material Rusia în acest război.

China refuză să sprijine Rusia în războiul împotriva Ucrainei. Ambasadorul chinez în SUA a anunțat că țara sa nu va trimite arme

China nu va trimite arme Rusiei pentru a sprijini invazia din Ucraina, a anunțat ambasadorul Chinei în SUA.

”Ceea ce face China este să trimită alimente, medicamente, saci de dormit şi lapte praf pentru bebeluşi, nu arme şi muniţii vreunei părţi, iar noi suntem împotriva războiului”, a precizat el.

China a negat săptămâna trecută informațiile conform cărora ar fi deschiși să sprijine Moscova cu armament ca fiind „dezinformare”, Beijingul a fost reticent să condamne Rusia pentru invazia sa.

Qin Gang a afirmat că sancţiunile şi condamnarea publică a Occidentului nu „ajută” şi că este nevoie de „diplomaţie bună”.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Breaking News. Accident aviatic de amploare în China. Un Boeing 737 care transporta 133 de persoane s-a izbit de munți

În urmă cu o săptămână, reprezentanți ai guvernelor SUA și China s-au reunit la Roma pentru a discuta, printre altele, pe tema războiului din Ucraina, subliniind în acest sens importanța menținerii ”dechise a liniilor de comunicare” între cele două puteri.

SUA a avertizat China că vor exista ”consecințe” dacă va oferi ajutor Rusiei în războiul împotriva Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a comentat informațiile apărute în presă potrivit cărora Moscova solicită ajutor Beijingului în cadrul invaziei sale în Ucraina, lucru negat cu vehemență de autoritățile chineze, cât și de Rusia.

”Am spus foarte clar atât în privat, cât şi în public Beijingului că vor exista consecinţe în cazul că va oferi unui astfel de sprijin”, a

insistat purtătorul de cuvânt.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 26 de război. Zelenski, pregătit să negocieze cu Putin. Cel puțin opt oameni au murit în urma bombardamentelor asupra unui mall din Kiev