China, retincentă îl a-l mai susține pe Vladimir Putin în acțiunea contra Ucrainei! De ce îi este teamă liderului chinez

Author: Ana Filip
Actualizat: 26 feb 2022, 22:21

Vladimir Putin, presedintele Rusiei

Sursa: PixaBay

China continuă să fie precaută în ceea ce privește un posibil ajutor acordat Rusiei în războiul purtat cu Ucraina.

Potrivit CNN, China, care reprezintă a două mare economie a lumii, este una una dintre statele importante care nu a condamnat atacul Rusiei asupra Ucrainei, ci mai cu seama a părut că învinuiește de fapt Statele Unite ale Americii și aliații lor.

China, retincenta îl a-l mai susține pe Vladimir Putin în acțiunea contra Ucrainei!

China ar avea posibilitatea de a sprijini Rusia în demersurile sale asupra Ucrainei, însă Guvernul chinez nu a dat încă semne clare că ar fi dispus să riște să piardă accesul pe piețele americane și europene.

Potrivit digi24.ro, la începutul lunii februarie, Președintele Chinei Xi Jinping și Vladimir Putin au avut o întâlnire oficială, chiar înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Beijing, când au arătat tuturor că au stabilit o legătură puternică. Însă în prezent, dacă Guvernul chinez ar susține total Rusia, ar însemna pentru China să între în dezacord cu Occidentul.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul de Externe din China, Wang Yi, Ministrul de Externe chinez a declarat că înțelege preocupările Rusiei în privința problemelor de securitate, însă cu toate acestea a subliniat faptul că

țară lui va respectă mereu integritatea teritoariala a tuturor țărilor.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Rusia, amenințări directe către Finlanda și Suedia, cu grave repercusiuni militare, dacă se vor alătura NATO!

"Suveranitatea și integritatea teritorială a tuturor țărilor ar trebui respectate.

Țările cu adevărat vinovate sunt cele care se amestecă în afacerile interne ale altor țări și duc războaie străine în numele democrației și al drepturilor omului”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Wang Wenbin.

Mai mult decât atât, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Wang Wenbin a mai subliniat și faptul că statul chinez va continuă să coopereze normal din punct de vedere comercial cu Rusia „în spiritul respectului reciproc, al egalității și al beneficiului reciproc” și și-a arătat dezacordul față de sancțiunile impuse de Occident Rusiei afirmând că nu reprezintă o

soluție eficientă.

Citeste si: LIVE UPDATE A treia zi de război în Ucraina. Rusia și Ucraina din nou la negocieri în acest moment