Chinezul care practica cea mai neconventionala metoda de tuns!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 16 oct 2020, 09:45

Wang Weibu, un frizer chinez in varsta de 73 de ani, din Jinshi, provincia Sichuan, isi tunde clientii prin metoda Dahuojia, acum pe cale de disparitie.

Wang Weibu, un frizer chinez in varsta de 73 de ani, din Jinshi, provincia Sichuan, isi tunde clientii prin metoda Dahuojia, acum pe cale de disparitie, folosind o pereche de clesti incinsi care ard parul, in loc de foarfece.

Daca parul clientilor este prea lung, clestii fierbinti sunt folositi ca o pereche de foarfece pentru a-l aduce la lungimea dorita, dupa care clientul este spalat pe cap si frizerul retuseaza coafura pentru a crea o tunsoare despre care spune ca dureaza pana la trei luni, informeaza dailymail.co.uk.

Pentru tunderea parului, clestii metalici sunt incinsi pana la incandescenta intr-un foc de lemne, apoi sunt introdusi pentru scurt timp in apa pentru racire.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Aceasta metoda traditionala de tuns a fost larg raspandita in China, dar in

anii 1980 a intrat in desuetudine, iar acum clientii lui Wang Weibu sunt in cea mai mare parte persoane in varsta. Cu toate acestea, frizeria din Jinshi are destui clienti: "Clientii mei sunt de acord ca parul tuns in felul acesta isi poate pastra forma si trei luni. Afacerea merge bine", declara Wang Weibu.

Singurul dezavantaj pentru unii clienti este mirosul parului ars, dar pentru cei mai multi nu este o problema, afirma frizerul chinez.

( sursa foto shutterstock)

 

Taguri: