Chipurile pe care vinovatii nu le vor uita... Ei sunt victimele din clubul Colectiv! Erau tineri, frumosi si aveau toata viata inainte!

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 10 iul 2020, 15:39

30 de tineri au pierit in incendiul de la clubul Colectiv.

Cel mai mic dintre morti avea 15 ani si si-a dat sufletul in bratele mamei sale, ultimele sale cuvinte fiind “Nu-i asa ca n-o sa mor, mama?”

Nici unul nu-si imagina ca viata avea sa se sfarseasca brusc si dureros in acea noapte. Sunt 30 de tineri, pana acum, victime ale nepasarii, ale legilor prost aplicate, ale neglijentei. Vinovatii au oare curajul sa priveasca pozele cu chipurile acestor oameni deveniti ingeri prea devreme?


Chitaristul Mihai Alexandru, al doilea chitarist al trupei Goodbye to Gravity. A murit alaturi de iubita sa, Catalina Ionita, cofondator al UrbanEye Film Festival din Bucuresti.

Vlad Telea, chitaristul trupei Goodbye to Gravity, este al doilea membru al formatiei, care si-a gasit sfarsitul in club.

Claudiu Petre, un tanar de 36 de ani, considerat un erou, pentru ca desi iesise printre primii din club, el s-a intors in claidrea in flacari pentru a-si salva prietenii.

Si nu o data, ci de doua ori. Claudiu era un blogger pasionat de rock si pana duminica dimineata a fost dat disparut.

Andrei Petre Buca, un alt tanar care era de negasit, a fost identificat si el la IML.

Adrian Rugina, tobosarul trupei Bucium, una dintre cele mai indragite formatii de folk metal din industria noastra muzicala si-a pierdut viata in incendiul din club.

Andrei Stefan Hamed este, pana acum, cel mai mic mort din incendiu. Avea 15 ani si a murit in bratele mamei sale, dupa ce a fost intoxicat cu fumul toxic. Andrei a reusit sa iasa pe propriile picioare din club, si-a sunat mama, care a ajuns imediat la fata locului. Femeia si-a gasit baiatul, l-a luat in brate, dar din cauza fumului inhalat, Andrei a murit.

Inainte de a-si da ultima suflare i-a spus mamei: “Nu-i asa ca n-o sa mor?” Andrei era olimpic si invata la liceul “Tudor Vianu” din Capitala.

O alta poveste tragica este cea a Mariei Ion, de 38 de ani, femeie de serviciu in club. Ea venise la munca in locul unei colege, pentru 100 de lei. Isi crestea singura cei cinci copii, dupa ce sotul ii murise in urma cu cativa ani.

Pasionat de muzică, membru al unei trupe rock, Laurenţiu era cunoscut în lumea muzicii mai ales datorită magazinului său de instrumente muzicale.

Diana Enache, in varsta de 25 de ani, din Arges si prietana ei, Catalina Oprita, in varsta de 24 de ani, din Campina, se aflau in toaleta clubului in momentul in care a izbucnit incendiul.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”


Tanara, din Ploiesti, a fost cea de-a 27 victimă identificată duminica, la IML. Din cauza rănilor sale extrem de grave, mama Monicăi a putut să o identifice doar după cercei.

Pasionat de muzică şi chitarist, Paul Georgescu, era la concert alături de iubita sa, Raluca, şi de mai mulţi colegi de la Brigada de Voluntari. Raluca este acum rănită şi e internată.

Alexis Matache avea doar 26 de ani si toata viata inainte. Era absolventa a Facultatii de Jurnalism si lucra, de cativa ani, intr-un club din Centrul Vechi al Capitalei.

Nicoleta Baldovin, 25 de ani, Teleorman. Originară din comuna Dobroteşti, Nicoleta absolvise Dreptul şi Facultatea de Istorie, iar în prezent lucra la Institutul Naţional al Patrimoniului şi era voluntar.

Liliana Gheorghe a fost cea de-a 29-a victimă.

Maria Vulcu, 30 de ani, era fiica unui cunoscut medic stomatolog din Deva. Se mutase la Bucureşti pentru a devenit arhitect.

Ignat Constantin, 40 de ani, Bucureşti. În ciuda înfăţişării sale rebele, Costi era angajat al Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport. În timpul liber, acesta era şi toboşar într-o trupă.

Ion Tripa, 42 ani, Oradea.

Valentina Florea, 29 de ani din Galaţi. Venise la spectacol împreună cu prietenul şi cu sora ei, dar s-a rătăcit de aceştia în isteria creată şi nu a mai reuşit să iasă. Tina, aşa cum o alintau apropiaţii, a fost găsită şi identificată la IML.

Nelu Tilie, 47 de ani.

 


(Sursa: Facebook, WOWbiz.ro, Liberatatea.ro)