Chirurgia feței: 5 tehnici moderne care corectează cele mai mari defecte

Author: B.M.
Actualizat: 16 nov 2020, 19:30

Procesul de imbatranire al pielii și anumite trăsături faciale pot da naștere unor complexe care sa conducă la multe limitări în viața de zi cu zi.

Grație intervențiilor moderne ce țin de chirurgia feței, se pot obține armonie pe chip și împlinire sufletească.

În prezent, exista tehnici moderne prin care se asigura corectarea formei și a volumului buzelor, corectarea pleoapelor, îmbunătățirea tonusului muscular al tenului, corectarea formei urechilor și a nasului. Iată ce denumire poarta aceste intervenții estetice, care sunt principalele beneficii pe care le oferă și unde pot fi realizate cu încrederea că totul va decurge conform planului inițial.

1. Mărirea buzelor cu acid hialuronic

Buzele pline și frumos conturate au fost dintotdeauna considerate un simbol al frumuseții și al senzualitatii. Multe femei apelează tot mai des la proceduri moderne de mărire a buzelor.

Cea mai solicitată intervenție în clinicile estetice este marirea buzelor cu acid hialuronic.

Substanța este administrată în buze cu ajutorul unui ac foarte fin, după ce s-a făcut anestezia locală prin aplicarea unei creme cu actiune anestezica ori cu ajutorul unei injectii. Se obține un contur frumos al buzelor și mai mult volum. Procedura este rapidă și nu necesita o perioada de recuperare. Efectele pot fi menținute până la 6 – 9 luni, în funcție de organismul fiecărei paciente și de cantitatea de solutie injectata.

Femeile care nu au fost înzestrate de Mama Natura cu buze pline și atrăgătoare pot apela cu încredere la serviciile medicului specialist de chirurgie plastică și estetică, Dan Calota, de la Nordestetica.

2. Blefaroplastia

Blefaroplastia este tehnica de estetica medicala la care se poate apela în caz de pleoape căzute, piele care atarna ca urmare a procesului de imbatranire. Procedura consta în îndepărtarea  excesului tegumentar și adipos din jurul ochilor, cu scopul de oferi un aspect mai tanar și mai fresh feței.

În aceasta situatie nu este vorba doar de o intervenție estetică, ci și de una care să diminueze problemele cu vederea. Pielea căzută a pleoapelor superioare poate ingusta campul vizual. Pacientele se pot confrunta des cu senzația de ochi obosiți și vor face un efort suplimentar pentru activitățile de zi cu zi (citit, privit la televizor, lucru pe calculator, etc).

Aceasta operație ce tine de chirurgia feței se efectuează sub anestezie locală, recuperarea totală are loc în aproximativ doua saptamani, iar firele se scot la 5-7 zile.

3. Liftingul facial și cervical

Încă o intervenție estetică modernă care asigura aspect mai tanar pielii este liftingul facial și cervical. Odată cu înaintarea în varsta apar modificări la nivelul pielii, astfel ca se pierde  elasticitatea, tonusul și finețea, iar ridurile își fac treptat apariția. Aceasta este lupta pe care femeile o duc zi de zi, incercand tot felul de tratamente și tehnici de infrumusetare. Dintre toate metodele ce promit efecte surprinzătoare, chirurgia feței ramane cea mai buna solutie recomandata de specialistii în domeniu.

Liftingul facial și cervical îi oferă pacientei posibilitatea sa se bucure din nou de o piele ferma, un contur al feței și al gatului bine definite. Procedura se realizeaza sub anestezie generala și tine în jur de 4-6 ore. Firele se scot la 5-7 zile. Incizia este discreta și ramane ascunsa în par și în pliurile naturale ale pielii, astfel ca pacienta nu trebuie sa se îngrijoreze în privința cicatricilor.

4. Otoplastia

Otoplastia este intervenția chirurgicală care corecteaza deformarile urechilor, cum ar fi

urechile clapauge, așa cum sunt denumite popular. Procedura implica o incizie în spatele

urechii (ascunsă retroauricular) prin care se remodeleaza cartilajul, astfel incat sa se obțină un echilibru, o formă plăcută a pavilionului.

Procedura de otoplastie durează în jur de 2 ore, dar în cazul intervențiilor complexe se pot depăși 3 ore, în funcție de caz. Specialistii spun ca este obligatorie purtarea unei benzi corectoare pentru circa 3 saptamani.

5. Rinocorectie sau rinoplastia

Alta operație care face parte din categoria chirurgia feței este rinocorectia sau rinoplastia. Aceasta reprezinta procedura prin care se efectueaza corectarea estetică a nasului, cu scopul de a asigura echilibrul facial.

Prin aceasta tehnica estetică se pot elimina denivelarile, se pot schimba dimensiunea și forma nasului. în plus, se pot aduce modificări unghiului dintre nas și buza superioara, în funcție de corecturile pe care le considera necesare medicul specialist. Operația de rinoplastie se efectueaza sub anestezie generala și dureaza în jur de 1.5-2 ore, în funcție de complexitatea cazului.

Stari de ameteala, sangerari minore, dureri de cap și dificultatea de a respira sunt principalele simptome cu care se va confrunta pacienta în primele zile după intervenție.

După o saptamana pansamentul aplicat local va fi îndepărtat, însă rezultatul final va putea fi observat după 1,5-3 luni, cand dispar complet umflaturile de la nivelul nasului.

Specialistii asigura pacientele de faptul ca nu vor ramane cicatrici vizibile în cazul unei

intervenții de rinocorectie.

Dacă ar fi sa optezi acum pentru o interventie chirurgicala, care ar fi aceea?

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.