Choux a la cremme

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:58

Cost estimativ: 30 lei pentru 8 persoane


Ingrediente

Pentru aluat de patiserie:
125 ml apa
125 ml lapte
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
5 g zahar
2,5 g sare
150 g faina
4 oua

Pentru crema:
4 galbenusuri
100 g zahar
150 ml vin alb
300 ml smantana pentru frisca

Pentru sos de ciocolata:
1 tableta de ciocolata
2 linguri de unt
1 lingura de smantana de frisca


Mod de preparare

Choux
Primele 5 ingrediente
se amesteca intr-o cratita si se pun la fiert amestecand usor pana ajung la punctul de fierbere.
Apoi se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform.
Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca apoi se adauga ouale unul cate unul, amesteand energic pana se incorporeza uniform fiecare.
Se formeaza choux prin poshare, care de vor coace la la 160-170 g C pana devin aurii.


Crema
Galbenusurile impreuna cu zaharul se bat intr-un bol pana se albesc si la mixare raman urme cu telul sau cu paletele de la mixer.
Bateti in continuare turnand vinul incet pentru a il incorpora uniform.
Puneti bolul deasupra unui vas cu apa clocotita si amestecati in continuu timp de 7-8 minute pentru a se ingrosa crema. Cand s-a ingrosat, lasati sa se raceasca complet.

Bateti frisca si incorporati uniform amestecul de crema de vin in ea.

Sosul de ciocolata
Se topesc toate ingredientele pana devin un sos uniform si catifelat pe bain marie.


 

Taguri: