Ingrediente
Pentru aluatul de choux:
125 ml apa
125 ml lapte
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
2,5 g sare
150 g faina
4 oua
Pentru crema de branza:
300 g crema de branza
2 fire ceapa verde
2 linguri capere
Ulei de masline
Sare, piper
Marar, optional
Mod de preparare
Aluatul de choux
Primele 4 ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun la fiert amestecand usor pana ajung la punctul de
Se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform.
Se da jos de pe foc, se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga ouale unul cate unul, amesteand energic pana se incorporeza uniform fiecare.
Se formeaza choux prin poshare, care de vor coace la la 160-170 grade C pana devin aurii.
Se la sa se raceasca choux-urile si se taie pe jumatate sa fie umplute cu crema de branza.
Crema de branza
Intr-un bol omogenizati crema de branza folosind o spatula de silicon, amestecati-o cu ceapa verde tocata marunt, caperele tocate marunt, ulei de masline, sare si piper si optional, mararul.
Amestecati bine cu spatula, apoi cu o lingurita luati cate o gramajoara cat o nuca mica si umpleti cate un choux.