Choux-uri cu cafea solubila

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:51

Cost estimativ: 35 lei pentru 6 persone


Ingrediente

Pentru aluatul de choux:
125 ml apa
125 ml lapte
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
2,5 g sare
150 g faina
4 oua

Pentru umplutura:
Un pachet unt
100 g zahar pudra
2-3 lingurite cafea solubila
2 linguri de zahar tos

Pentru glazura de cafea:
1-2 lingurite cafea solubila
2-3 lingurite zahar pudra
O lingurita apa


Mod de preparare

Aluatul de choux
Se amesteca primele 4 ingrediente si
se pun la fiert amestecand usor pana ajung la punctul de fierbere.
Se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform.
Se da jos de pe foc, se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga ouale unul cate unul, amesteand energic pana se incorporeza uniform fiecare.
Se formeaza choux-uri prin poshare, care se coc la 160-170 grade Celsius pana devin aurii.

Se lasa se raceasca si se taie pe jumatate pentru a fi umplute.

Crema
Se bate untul cu zaharul pudra pana devine pufos.
Se freaca cele 2 lingurite de zahar cu cafeaua solubila si putina apa calduta, pana devine o crema densa ca o smantana, apoi se adauga peste crema de unt si se incorporeaza cu grija.

Glazura
Se amesteca zaharul pudra cu cafeaua solublila si amesteca energic adaugand apa picatura cu picatura, pana cand devine o crema densa.

Se lasa sa se raceasca si se decoreaza choux-urile cu aceasta.



 

Taguri: