Christian Sabbagh: "Au fost zeci de amenintari cu moartea la adresa mea"

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 01:28

Prezentatorul Stirilor Kanal D a acordat un interviu Ghidului TV Evenimentul Zilei. in care a vorbit despre familie, succesul de la pupitrul Stirilor si legenda milioanelor primate mostenire.

Prezinti fiecare stire ca si cum s-ar desfasura in acel moment, in fata ta. Traiesti fiecare stire? Te afecteaza? Exista vreun lucru care te lasa indiferent?

"Am 41 de ani! Sper sa mai imi dea Dumnezeu ani de trait. Sunt om si ca atare ma bucur de realizarile  semenilor mei si ma intristez atunci cand ei au necazuri. Pe acestea din urma le cam pun la suflet.

 Imi pare rau, uneori, ca nu am luat lectii de teatru; mi-as fi putut masca in felul acesta sentimentele! Si probabil nu rupeam atatea pixuri in direct!"

   

Imi poti spune cateva cuvinte despre echipa de la stiri? Ce incercati sa transmiteti voi publicului?

"Suntem total diferiti! Mergem dincolo de subiect! Abordam totul din perspectiva jurnalistului  care cauta si solutii, nu doar prezinta cazul.

In ceea ce priveste echipa care imi sta alaturi, nu pot spune decat ca imi este o a doua familie! Si, ca in orice mare familie, soacra e la loc de cinste! E cazul lui Ovidiu Druga, Editorul Sef al Departamentului Stiri, cu care ba ma cert, ba ma pup! Am face furori la „Benny Hill Show”.   

 

Stiu ca ai inceput sa scrii un scenariu de film.

Despre ce este vorba? Ai discutat cu un regizor pentru ecanizare?

 "Nu am cunostinte printre regizori. Pe de alta parte, sunt un om simplu. Nu eu am scris carti sau am conceput scenarii de film care sa aiba in prim plan un personaj aidoma mie. Altii au facut asta. Dupa ce am citit trei carti politiste care au in prim plan un personaj pozitiv creat dupa tiparul meu, am prins gustul fictiunii.

La asta se adauga si faptul ca, in urma cu 5 ani, o echipa de scenografi englezi, venita special pentru mine in Romania, mi-a propus sa joc propriul rol intr-un film conceput de ei. Imi era imposibil sa dau curs, la acea vreme, propunerii englezilor! Poate ca am pierdut un tren! Dar, la vremea aceea, jucam un rol similar in propria mea emisiune. Noapte de noapte! De aici si pana la a concepe un scenariu de film a fost doar un pas! Nu va pot spune, deocamdata, nimic! Sa asteptam ca filmul sa prinda viata si vorbim dupa!"

 

Ai fost aproape de despartire de sotia ta. Cum va intelegeti acum? Ai descoperit care este cel mai important lucru intr-o casnicie?

"Meseria de jurnalist nu a fost niciodata simpla! De fapt, cei care au ales sa faca parte din breasla asta, s-au lovit la un moment dat de o problema destul de grava: jobul sau familia? Nici eu, nici Louise nu am fost scutiti de supliciul de a alege care dintre dragostea noastra este pe primul plan: cea nutrita din prea mult zel pentru meserie sau iubirea  jurata in fata altarului

? Yasmine a fost raspunsul pe care il asteptam amandoi". 

 

Stiu ca ai fost amenintat cu moartea. Imi poti povesti din ce cauza? Acest lucru te-a speriat, mai ales ca ai familie si copii?

"La care dintre cauze te referi? Pentru ca au fost zeci de amenintari cu moartea la adresa mea! Lista cu cei care mi-au pus gand rau si au anuntat public acest lucru este atat de lunga incat pana si mie mi-ar fi greu sa identific motivul pentru care sunt atat de urat de  unii! Cand un om crede in principii precum adevar, dreptate, bine starneste ura Iudei. Problema lui, a Iudei, e ca se vinde pe arginti si e in stare de multe rele! Familia mea a fost intotdeauna la adapost! Am avut grija de asta!"

 

Vorbesti putin despre politicienii si politica. Ca simplu cetatean, ce le-ai reprosa oamenilor politici?

"Politica ar trebui sa semene, in multe privinte, filosofiei idealiste. Sa va dau un exemplu: eu mi-am conceput o pagina de Facebook. In prima faza, m-am bucurat pentru fiecare din cele 40 de like-uri primite. Mai apoi, la nici o luna, am ajuns la 20.000! Atunci au aparut si primele probleme. Oameni care-mi cereau, de-a valma, ajutorul. Nu puteam sa fac fata viiturii! Atunci mi-a venit ideea: o campanie care a-i adune pe toti prietenii mei de pe Facebook  sub acelasi steag: intrajutorarea unor nevoiasi. Un singur leu donat de prietenii mei de pe Facebook ar putea rezolva de la sine problema. Nu incerc sa fiu un salvator, ci doar sa arat ce insemna puterea exemplului. Din pacate, politicienii nu sunt si filosofi. Dar cu siguranta au parghiliile necesare sa rezolve mult mai multe lucruri".

   

Care a fost cel mai dificil moment din cariera ta de jurnalist? Dar cel mai amuzant?

"Dupa zece ani petrecuti in strada, alaturi de politisti, sa intru intr-un platou si sa prezint stirile in direct mi s-a parut cel mai greu lucru.  Imi amintesc si acum momentul in care directorul nostru Fatih Salis (n.r. Director department Stiri si Productii interne) m-a condus in studioul Stirilor Kanal D. M-am simtit ca un miel dus la taiere! Lumina reflectoarelor ma orbea, prompterul imi parea neprietenos. Vocea imi trada emotia. Imaginile acelei zile vor fi postate pe pagina mea de Facebook in scurt timp. Ele vor vorbi de la sine!".   
 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie

Stiu ca in urma unei mosteniri ai devenit milionar. Ai afaceri? Ai timp sa te ocupi de ele? Cum merg?

"E o legenda! Chiar ieri stateam de vorba cu cativa colegi de-ai nostri jurnalisti, din vechea garda. Din pacate, ce mi-a fost dat sa aud nu e de bine. Multe ziare au murit. Odata cu ele si oamenii care credeau, pe vremuri, in idei si principii. Au ramas, de pe urma anilor petrecuti in presa, bogati spiritual. Someri, in schimb, si datori bancilor. Asemeni lor, oameni care nu s-au priceput niciodata sa faca afaceri, nici eu nu am stiut sa pretuiesc stofa de comerciant. In schimb, am preferat-o pe cea umana! Din acest punct de vedere, ma consider cel mai mare investitor"!

  

 

Care este postul de televiziune care iti place cel mai mult?

"Evident, cel pentru care lucrez: Kanal D!"

 

Cat timp te uiti pe zi la televizor?

"Foarte mult si la nu mai putin de 12 monitoare odata!"

 

 

Daca ai fi director de programe ce emisiune ai include in grila?

"E o intrebare capcana. Sa stiti ca sunt in relatii bune cu directorul de programe!":))

 

Ce te deranjeaza sa vezi pe un post tv?

"Orice mesaj de genul<>!"  

Citeste integral interviul Evenimentul TV!>!"  

Citeste integral interviul Evenimentul TV!

 

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.