Christian Sabbagh, despre cea mai dureroasă perioada din viața sa: „Scria că mama e pe moarte” Cum a aflat jurnalistul că urmează să o piardă pe cea care i-a dat viață

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 25 iun 2024, 13:12

Christian Sabbagh a vorbit despre cea mai dureroasă perioada din viața sa

Sursa: Captură YouTube

Christian Sabbagh a fost invitat în emisiunea „în Oglindă”, moderată de Mihai Ghiță. Prezentatorul TV a vorbit despre cele mai crunte momente din viața de jurnalist de investigație, dar și despre pierderea mamei la o vârstă fragedă.de

Christian Sabbagh este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați jurnaliști de investigație din România. În cei peste 30 de ani de carieră, Christian Sabbagh a reușit să schimbe destinele multor oameni, dar și să descopere anumite taine ale televiziunii.

În prezent, Christian Sabbagh este prezentatorul Știrilor Kanal D, acolo unde prezintă principalului grupaj informativ al zilei.

Christian Sabbagh, traume din război

În 1994, Cristian Sabbagh își făcea deja debutul în presă. Acesta este recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați jurnaliști de investigație și corespondenți de război.

Durerile și sechelele însă, sunt prezente. Christian Sabbagh a vorbit în emisiune despre traiul în Liban și momentul în care el și mama sa au decis să îl urmeze pe tată, însă în momentul în care Libanul a fost invadat de Israel, și-au luat bilet direct către București.

„Tata avea un hotel în Liban. Situația era foarte tulbure. Îl lăsăm în România, noi suferim, el suferă sau mergem și stăm cu toții în Liban?

Îmi povestea tata că părinții nu i-au dat bani până când nu a terminat o facultate, a trebuit să se descurce singur, ceea ce avea să mi se întâmple și mie.

Eu îl vedeam la vremea aia ca pe un zgârcit, un avar.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În '79 am plecat, în '82 m-am reîntors în România pentru că Libanul era invadat de Israel.

Erau lupte, războaie și bombardamente peste tot. Am venit în țară cu mama mea.(...) Am plecat de acolo prin Cipru, iar de acolo am luat avionul spre București. Am prins perioade de luptă. Nimeni nu era speriat. Cu războiul te obișnuiești!” a spus Christian Sabbagh.

Christian Sabbagh și-a pierdut mama la vârsta de 13 ani

Christian Sabbagh a mai povestit și despre poate cel mai greu moment din viața de adolescent.

Când avea doar 13 ani, acesta a rămas fără mamă. Modul în care a aflat îl bântuie și în zilele acestea și îi aduc lacrimi în ochi.

Citește și: Problemele pe care le întâmpină Christian Sabbagh în sistemul de sănătate din România: „Eu trebuie să rezolv problemele copilului meu” De ce a ales să-și trateze fiul în străinătate

„Eram foarte trist când plecam.

Vedeam avioane, știi? Și mă gândeam: Uite, în avionul ăla e mama și nu înțelegeam de ce pleacă. Am așteptat să plece și am luat biletul din coș și scria: „Mama lui e pe moarte”.

Nu știu cauza exactă pentru care a murit. Omul care era perfect, plecase din România, nu avea niciun simptom nimic. Am niște amintiri triste,” a mai spus jurnalistul.

Urmăriți ediția integrală a emisiunii luni, de la ora 19:00, pe #thexclusive.