Christian Sabbagh, DETALII UIMITOARE despre salvarea romanilor din Libia

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 16:52

Christian Sabbagh a reusit o performanta greu de egalat de un jurnalist roman.

A demarat o ancheta in urma careia au fost eliberati 33 de romani sechestrati in Libia. Prezentatorul Stirilor Kanal D a oferit detalii uimitoare intr-un interviu acordat ziare.com.

Care a fost momentul din timpul anchetei in care v-ati temut cel mai mult?

M-am temut mult pentru cameramanul meu. Era prima lui iesire intr-o zona de conflict si nu stiam cum va reactiona, filmarile au fost facute mai mult cu camera ascunsa.

Imi doream sa arat oamenilor ce inseamna Libia din punct de vedere al sigurantei. Stiam ca exista zone unde se vand la tarabe ziare, haine, mancare alaturi de arme si exact asta ne doream sa surprindem si pe camerele de filmat.

Ce v-a impresionat cel mai mult in timpul anchetei?

M-a impresionat suferinta acelor oameni, unii fiind de varsta parintilor, bunicilor nostri. O suferinta greu de descris in cuvinte...
Le-am ascultat marturiile. Muncitorii ne povesteau ca trebuie sa se hraneasca din gunoaie, ca sunt amenintati, ca ii terorizau acesti indivizi. Au fost zile cand s-a tras cu mitraliera deasupra capetelor lor si apoi radeau de ei. Marturiile acestea le-ati vazut la televizor, iar oamenii nu aveau cum sa minta.

Socul inca era intiparit pe fetele lor. Dar cel mai greu moment din cariera mea de jurnalist a fost atunci cand m-am dus si le-am vizitat familiile.
Am incercat sa ii linistesc pe acei oameni, aratandu-le imagini "usoare" cu cei dragi, dorind sa le demonstrez ca sunt in siguranta, "mintindu-i" ca ii voi aduce sanatosi si in siguranta acasa. Acum pot sa spun ca atunci, in acele momente, imi dadeam seama ca mint, pentru ca nu stiam ce avea sa se intample. Nu aveam nicio garantie ca ne vom intoarce cu totii, acasa, cu bine. Stiam doar ca fac tot posibilul pentru a-i aduce intregi acasa.


Dar ce v-a socat cel mai mult?

M-a socat modul in care angajatorii romani si cel libian si-au batut joc de niste oameni in varsta, nevinovati, care nu isi doreau altceva decat sa munceasca, cinstit si din greu, pentru a-si ajuta familiile ramase acasa.

Cititi interviul complet in Ziare.com.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

 

Taguri: