Christian Sabbagh, dezvăluiri dureroase despre momentele în care a trebuit să își sacrifice familia pentru meseria de jurnalist: „Am multe să îmi reproșez”

Author: Andreea Buinoschi

Christian Sabbagh, dezvăluiri dureroase despre momentele în care a trebuit să își sacrifice familia pentru meseria de jurnalist: „Am multe să îmi reproșez”

Sursa: Captură video

Christian Sabbagh a fost invitat în cadrul emisiunii „40 de întrebări”, unde a făcut dezvăluiri dureroase despre sacrificiile care au venit la pachet cu meseria pe care și-a ales-o.

Christian Sabbagh este unul dintre cele mai puternice nume ale jurnaliștilor de investigații din România, motiv pentru care datoria l-a chemat de foarte multe ori în locuri îndepărtate, dar și în momentele în care familia lui ar fi avut nevoie de el.

Christian Sabbagh și-a pus, de multe ori, familia pe locul doi

„Da! Dacă pot să... Am multe să îmi reproșez.

În meseria asta, nu poți să fii și un bun jurnalist, și un bun părinte, și un bun tată, nu ai cum, nu poți să le împaci pe toate, deși eu încerc. Încerc să fiu și tată și jurnalist. Nu merge, oricât aș încerca.

Da, de multe ori. Îmi spun că ai mei mă au permanent, alții au nevoie de ajutor și apar o dată în an sau de două ori și e o oportunitate, pe când ai mei zi de zi mă au.

Citește și: Câți copii are Christian Sabbagh. Jurnalistul se află la cea de-a treia căsnicie

Și alții au nevoie, să transmiți, mai ales că, atunci când e o situație dramatică, tristă, oamenii ăia să știi că sunt la fel ca refugiații ucraineni. Și ei trec prin zone riscante, unde se dau lupte. Îmi amintesc că stăteau pe un câmp, era foarte frig, erau bebeluși, erau sugari, nu aveau de niciunele.

Noi relatam, pentru că asta e viața. Să știi că nu doar refugiații ucraineni suferă. Suferă și cei din Siria, și libieni, și somalezii, și orice altă nație. Și a trebuit să îi vedem și pe acești oameni, că și ei sunt ființe, și ei sunt oameni.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Mai mult ne axăm pe partea asta și nu înțeleg de ce. Eu vreau să vorbesc despre toți, că suferința e aceeași oriunde pe globul ăsta”, a mărturisit jurnalistul de investigații.

Mărturiile lui Christian Sabbagh, de pe frontul din Ucraina

În luna martie, la nici o lună de când războiul din Ucraina începuse, Chistian Sabbagh a trecut granița, în Ucraina, unde bombardamentele începuseră de câteva săptămâni, deși trebuia să rămână doar în Vama Siret.

„Inițial, am vrut să o liniștesc (n.r. soția acestuia) și să-i spun că nu o să merg dincolo de graniță. Probabil, șefii mei sunt acum un pic supărați, pentru că le-am promis că o să rămân doar la Siret, dar, evident, planul nu era să rămân la Siret.

Vezi tu, eu nu sunt un jurnalist să-l ții acolo, îngrădit. În Vama Siret, sunt niște garduri, unde toată presa stă, mă rog, foarte adevărat, vezi drame, filmezi eforturile autorităților române, ale voluntarilor, nimic de spus, doar că locul meu nu era acolo, într-un

țarc.

Citește și: Christian Sabbagh soție. Cine este și cum arată soția cunoscutului jurnalist și prezentator de televiziune

Locul meu era acolo unde să simți, să simți cu adevărat ce înseamnă un război și, astfel, am arătat lumii întregi ce se întâmplă dincolo de graniță, pentru că acești oameni sunt de două ori loviți, o dată că scapă din bombardamente sau că au plecat doar cu un bagaj și, până să ajungă într-o țară sigură, mai au un mare hop, și anume, cozile acelea imense de la vama dintre Ucraina și România”, a spus Christian Sabbagh, în cadrul emisiunii ”Teo Show”.