Un ciclon format recent în Europa își face simțită prezența și în România, aducând schimbări semnificative în condițiile meteo din unele regiuni. Potrivit Florinelei Georgescu, director de prognoză la ANM, aerul rece pătrunde în Moldova și Dobrogea, provocând o scădere a temperaturilor și declanșând furtuni puternice și rafale de vânt.
În unele regiuni sunt așteptate furtuni și scăderi de temperatură
Deși weekendul va aduce vreme frumoasă în majoritatea țării, cu temperaturi ridicate și o ușoară scădere a caniculei, de săptămâna viitoare, se așteaptă un val de aer rece însoțit de precipitații și instabilitate atmosferică.
Masa de aer rece va afecta regiunea Moldovei, Dobrogei și partea de est a Munteniei. Sunt așteptate ploi torențiale, iar meteorologii anunță cantități semnificative de apă de 30-40 de litri pe metrul pătrat.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară! Majorări de la 1 ianuarie 2025. Ce adeverință trebuie depusă
”În regiunile din jumătatea de est a țării, treptat, temperaturile vor scădea sub influența pătrunderii unei mase de aer mai rece, dar și de asemenea sub prezența nebulozității mai accentuate în Moldova, în Dobrogea, în partea de est Munteniei(...) Ne așteptăm ca mai afectate să fie regiuni din partea de sud a Moldovei și în banatul Dobrogei, în special în Galați și Tulcea. În urma ploilor să se acumuleze cantități mai importante de apă de 30-40 de litri pe metru pătrat.”, a spus Florinela Georgescu, la România TV.
Cum va fi vremea în weekend
Dacă acest weekend va fi caracterizat de temperaturi plăcute, de până la 32°C în majoritatea regiunilor, nopțile vor deveni mai răcoroase, în special în zonele montane și de vale din nord și centru, notează sursa menționată anterior.
Totuși, începând cu mijlocul săptămânii viitoare, România va fi afectată de un val de aer rece, adus de o depresiune atlantică ce se extinde peste Europa.
Prognozele indică o creștere a probabilității de ploi în vestul țării, urmată de o răspândire a precipitațiilor și în alte regiuni, iar temperaturile vor scădea treptat, marcând sfârșitul unei perioade de vreme caldă.