Ciclonul care lovește Europa ajunge și în România. În ce regiuni se vor înregistra furtuni și scăderi drastice de temperatură

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 06 sep 2024, 15:01

Un ciclon format în Europa aduce schimbări în România.

Sursa: Pixabay

Un ciclon format în Europa aduce schimbări bruște în România. Sunt așteptate furtuni și scăderi de temperatură în anumite regiuni.

Un ciclon format recent în Europa își face simțită prezența și în România, aducând schimbări semnificative în condițiile meteo din unele regiuni. Potrivit Florinelei Georgescu, director de prognoză la ANM, aerul rece pătrunde în Moldova și Dobrogea, provocând o scădere a temperaturilor și declanșând furtuni puternice și rafale de vânt.

Citește și: Cum va fi vremea în perioada 9 septembrie- 7 octombrie 2024. Meteorologii anunță ploi și vijelii începând cu săptămâna viitoare

În unele regiuni sunt așteptate furtuni și scăderi de temperatură

Deși weekendul va aduce vreme frumoasă în majoritatea țării, cu temperaturi ridicate și o ușoară scădere a caniculei, de săptămâna viitoare, se așteaptă un val de aer rece însoțit de precipitații și instabilitate atmosferică.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță averse și descărcări electrice: Care este prognoza meteo pentru ziua de vineri, 6 septembrie 2024

Masa de aer rece va afecta regiunea Moldovei, Dobrogei și partea de est a Munteniei. Sunt așteptate ploi torențiale, iar meteorologii anunță cantități semnificative de apă de 30-40 de litri pe metrul pătrat.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

”În regiunile din jumătatea de est a țării, treptat, temperaturile vor scădea sub influența pătrunderii unei mase de aer mai rece, dar și de asemenea sub prezența nebulozității mai accentuate în Moldova, în Dobrogea, în partea de est Munteniei(...) Ne așteptăm ca mai afectate să fie regiuni din partea de sud a Moldovei și în banatul Dobrogei, în special în Galați și Tulcea.

În urma ploilor să se acumuleze cantități mai importante de apă de 30-40 de litri pe metru pătrat.”,  a spus Florinela Georgescu, la România TV.

Cum va fi vremea în weekend

Dacă acest weekend va fi caracterizat de temperaturi plăcute, de până la 32°C în majoritatea regiunilor, nopțile vor deveni mai răcoroase, în special în zonele montane și de vale din nord și centru, notează sursa menționată anterior.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță care sunt localitățile unde vor lovi furtunile și frigul: Care este prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 4 septembrie 2024 în țară

Totuși, începând cu mijlocul săptămânii viitoare, România va fi afectată de un val de aer rece, adus de o depresiune atlantică ce se extinde peste Europa.

Prognozele indică o creștere a probabilității de ploi în vestul țării, urmată de o răspândire a precipitațiilor și în alte regiuni, iar temperaturile vor scădea treptat, marcând sfârșitul unei perioade de vreme caldă.