Cinci beneficii neştiute ale masajului

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 feb 2017, 10:14

Masajul este o formă extrem de veche de relaxare şi tratament.

Era practicată chiar din Antichitate şi nu-i de mirare că a fost păstrată până în zilele noastre, întrucât efectele sunt incredibile, uneori miraculoase. Cu toţii tânjim măcar după câteva minute de masaj, iar asta se întâmplă pentru că, deşi uneori nu le conştientizăm, beneficiile sunt puternice atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung.

Să trecem, însă, în revistă, cele mai surprinzătoare efecte ale unui masaj bine făcut:

1)      Contracarează efectul statului pe scaun

Stăm din ce în ce mai mult pe scaun, la birou, iar asta este una dintre

bolile secolului. S-a demonstrat că multe dintre durerile cu care ne confruntăm frecvent, cum ar fi cele de burtă, cap, spate sau încheieturi, sunt cauzate de scatul pe scaun, iar masajul poate contracara efectele negative printr-o singură şedinţă.

2)      Ne ajută să slăbim

Atunci când este masat, corpul îşi activează metabolismul şi celulele, ajutând să ardă grăsimile. Pentru asta însă, este recomandat un masaj profesionist, eventual de remodelare, aşa cum poţi găsi la Simone Beauty Center.

3)      Calmează durerile

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Durerile

de articulaţii, de spate, de cap sau chiar de stomac vor fi calmate cât ai zice „masaj”, căci, prin această terapie, se reactivează circulaţia şi se detensionează puncte esenţiale.

4)      Te face mai fericit

S-a demonstrat faptul că masajul poate creşte nivelul de serotonină, cunoscut şi sub numele de „hormonul fericirii”. Acesta este esenţial pentru o stare psihică echilibrată.

5)      Întăreşte sistemul imunitar

Un studiu din 2005 a demonstrat faptul că masajul poate să întărească sistemul imunitar, înmulţind numărul celulelor albe.

Acestea joacă un rol important în apărarea organismului de boli.