Cinci idei creative din sticle de plastic

Author: Oana Picerea

Ce se întâmplă cu sticlele de plastic după ce se golesc? Majoritatea acestor peturi ajung la reciclare, însă, acestea pot fi refolosite în diverse moduri creative. Dacă te pasionează activitățile de lucru manual, poți să-ți pui la lucru imaginația și poți să creezi cele mai interesante decorațiuni sau obiecte pentru gospodărie, folosind câteva sticle mai vechi.

Ghivece suspendate

Acum poți transforma foarte simplu și ușor vechile sticle din plastic în diverse obiecte pentru gospodărie, iar dacă te pasionează grădinăritul, poți improviza niște ghivece chic. Tot ce trebuie să faci este să ai la îndemână câteva borcănele de vopsea, un pistol de lipit, sfoară, pământ pentru flori și o plantă.

Pentru realizarea unor ghivece poți folosi ambele părți ale sticlei. Partea superioară poate fi utilizată prin confecționarea modelului suspendat, în timp ce partea inferioară poate fi transformată într-un ghiveci simplu, așezat pe o farfurie. 

După ce ai tăiat sticla în două, păstrează jumătatea superioară și realizează două găuri paralele în partea de sus a acesteia, pe unde vei introduce sfoara pentru suspendarea ghiveciului. Următorul pas va fi pictarea acesteia, unde poți avea libertate de alegere privind culorile și modelele pe care ți le dorești. Apoi, poți îmbrăca partea de jos a sticlei cu sfoară, folosind pistolul de lipit. La final vei umple ghiveciul cu pământ și vei putea planta floarea.

Suport pentru creioane

Vrei să îți sortezi mai bine accesoriile de birotică și ustensilele pentru scris? Folosește câteva sticle din plastic pentru a crea suporturi pentru creioane și pixuri. Taie sticlele la jumătate și utilizează doar partea inferioară, pe care o poți decora în diverse moduri. 

Spre exemplu, poți îmbrăca sticla în plastilină sau o poți lega de jur împrejur cu o funie, pentru ca aceasta să aibă echilibru și să nu se răstoarne atunci când vei pune în ea o anumită greutate. Apoi, poți decora suportul cu scoici de mici dimensiuni, cu mărgele, paiete, stickere sau frunze și flori uscate.

Hrănitor pentru păsări

În timpul sezonului rece, păsărilor le este din ce în ce mai greu să își găsească hrană, iar multe dintre ele nu reușesc să reziste pe timpul iernii. Așa că dacă vrei să faci o faptă bună, poți improviza un hrănitor pentru păsări folosind o sticlă de plastic economic de 200 ml, pe care o vei tăia în două. Umple jumătățile de sticlă cu semințe de mai multe feluri și agață-le cu o funie de ramurile copacilor, astfel încât păsările să poată ajunge ușor la hrana pe care le-ai pregătit-o.

Stropitoare pentru grădină

Dacă bugetul nu îți permite să investești într-o stropitoare de grădină, acum o poți improviza extrem de ușor folosind o sticlă din plastic de 2 litri. Găurește partea inferioară a sticlei în mai multe locuri, iar apoi montează furtunul direct la gura bidonului, sigilându-l cu ajutorul unei benzi izolatoare. Poți agăța apoi stropitoarea într-unul dintre copaci, astfel încât apa să curgă deasupra plantelor pe care le ai în grădină.

Spațiu de depozitare pentru unelte mărunte

Dacă ai mai multe unelte și lucruri mărunte prin debara pe care vrei să le organizezi cât mai eficient, poți folosi de câteva sticle din plastic, pe care le poți transforma în spațiu pentru depozitare. Taie sticlele pe jumătate și lipește-le de piciorul unui raft, pe verticală, sau direct pe un perete. 

Sticlele pot fi apoi umplute cu piulițe, șuruburi, cuie, cârlige și orice alte obiecte mărunte pe care le deții. Etichetează apoi suporturile, astfel încât să găsești mult mai ușor tot ce ai nevoie. 

Cu puțină creativitate și cu câteva acuarele și lipici poți refolosi sticlele din plastic în diverse moduri originale, confecționând obiecte de artă, cutii de depozitat unelte sau hrănitoare pentru păsărele.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.