Cinci milioane de romani vor petrece de Ziua Nationala la pensiuni si hoteluri!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 05:24

Iar patronii profita, au marit preturile cu 25 la suta fata de saptamana trecuta!

Partiile de la munte sunt pregatite sa-i primeasca pe cei aproape 5 milioane de romani care se vor bucura de minivacata de 1 Decembrie.

Tunurile de zapada au fost pornite, iar stratul de nea e deja consistent. In doua zile, Paltinisul va deveni raiul schiorilor.
Pregatirile sunt in toi aici pe partiile din Platinis. In ultimele zile instalatiile de zapada au functionat la foc continuu. Asa ca, in minivacanta de 1 Decembrie, distractia va fi garantata.

Stratul de zapada este numai bun pentru o tura cu schiurile sau cu placa 12.11

Cine nu si-a facut rezervari din timp a avut o mare surpriza. In cele mai multe statiuni de la munte, in pensiuni si hoteluri nu mai exista nicio camera libera.

In Maramures, totul este pregatit. Camerele au fost frumos aranjate, iar acum se stabilesc meniurile. Orice detaliu este important. Clientul trebuie sa fie multumit, ca sa revina si la anul.

Agentiile de turism se lauda ca au vandut tot, chiar daca preturile au fost mai mari chiar si cu 25 la suta, fata de wekeend-ul trecut.

Asa se face ca turistii care au ales sa-si petreaca ziua nationala pe varf de munte, au scos din buzunar chiar si 750 de lei pentru o camera intr-un hotel de trei sau patru stele.

Cazarea este mai ieftina in statiunile balneo-climaterice. La Felix, o camera costa 450 de lei pentru trei nopti. La asa preturi, hotelieri au venit si cu ceva oferte, ca sa nu-i sperie prea tare pe clienti.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

De la an la an, romanii au primit mai multe zilele libere.

Anul acesta angajatii au avut 12. E drept, doar 9 zile au cazut in timpul saptamanii, restul au fost in weekeed -uri.

Numai in luna cadourilor romanii a parte de o  minivacata de cate patru zile de Craciun. Istoria se repeta de Revelion, cand toata tara va petrece de pe 31 decembrie pana pe 5 ianuarie.

Daca va intrebati ce se intampla cu economia tarii in timpul in care milioane de angajati sarbatoresc, raspunsul e simplu:„ Evident ca, oprirea activitatii companiilor si administratie publice aduce o scadere a produsului intern brut, aduce o scadere a economiei.

Mai exact, o scadere cu pana la 2 la suta. In acelasi timp, incasarile la bugetul de stat cresc. In zilele libere romanii se deplaseaza, asadar consuma mai mult carburant. Achita camere la hoteluri si pensiuni sau merg in restaurante si cluburi. Unde evident, cheltuiesc: „Toate aceste lucruri se cuantifica intr-un tva mai mare platit, pentru ca, nu, un consum mai mare, inseamna un TVA mai mare care, pana la urma, se intoarce la bugetul statului.

Cu alte cuvinte, toata lumea pare sa aiba de castigat: angajatii se relaxeaza si scot bani din buzunar, iar la buget ajung sume mai mari pentru ca incasarile cresc.