Cinci rețete simple și delicioase de aperitive de Crăciun pentru 2023

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 19 dec 2023, 11:57

Cum să preparați cele mai bune ouă umplute?

Sursa: Pexels.com

Masa de Crăciun este una dintre cele mai importante de pe parcursul anului, fiind o ocazie specială, în care întreaga familie să petreacă timp împreună.

Fiecare masă de Crăciun reprezintă o ocazie cu adevărat specială pentru familiile din România, reprezentând momentul din an în care toți membrii familiei să se strângă în aceeași casă, pentru a se bucura de toate preparatele realizate de gospodinele casei. Iată care sunt cele mai simple și delicioase rețete de aperitive pentru Crăciun.

Rețete ușoare de aperitiv pentru Crăciun

Aperitivul reprezintă gustarea pe care gospodinele o pregătesc pentru a da startul festinului de Crăciun, iar adeseori preparatele ce sunt pregătite pentru aperitiv sunt unele simple și ușoare, astfel încât să ne pregătească

pentru masa copioasă ce va urma. Gospodinele nu își doresc să pregătească foarte mult aceste aperitive deoarece tot timpul o să le fie ocupat de preparatele principale ale mesei de Crăciun, precum friptura, sarmalele sau cozonacul. Iată care sunt cele mai simple și delicioase aperitive de Crăciun.

Coșulețe umplute cu cremă de brânză și mezeluri

Pentru această rețetă vom avea nevoie de o foaie de aluat de foitaj, 200 de grame de cremă de brânză, sare, piper, ulei, ceapă verde, o linguriță de coajă de lămâie, salam și oregano.

Primul pas pe care gospodinele trebuie să îl facă pentru a începe această rețetă este să taie aluatul în ceruri, ce vor fi puse la cuptor într-o tavă pentru brioșe pentru a își păstra forma. Înainte ca acestea să fie puse la cuptor este necesar să le înțepăm cu o furculiță.

Acestea se lasă la cuptor timp de 10-15 minute, la 180 de grade Celsius, după care le lăsăm la răcit.

Umplutura se realizează foarte ușor, iar mai întâi trebuie să amestecăm cu ceapa tăiată mărunt, sarea, piperul, uleiul și coaja de lămâie. Coșulețele se vor umple cu această umplutură din cremă de brânză, urmând să fie puse pe deasupra felii de salam, pentru un gust variat, dar și un decor de invidiat.

Aperitiv din roșii și ardei

Urmează câteva zile în care cele mai importante preparate pe care le vom consuma vor avea la bază carnea, motiv pentru care este bine ca înainte să consumăm și legume, care să ne ajute în această perioadă.

Din acest motiv v-am pregătit o rețetă de aperitiv din roșii și ardei pentru care veți avea nevoie de mozzarella, roșii, sare, piper, ulei, ceapă verde, urdă, ardei grași și cașcaval ras.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Roșiile și ardeii se spală foarte bine, urmând să le ștergem și să începem să le curățăm de interior, astfel încât să le putem umple.

Este necesar ca după ce scobim legumele să le punem cu acea gaură în jos pentru a se scurge foarte bine. Pentru umplutura roșiilor trebuie să amestecăm foarte bine mozzarella cu sarea, piperul uleiul și frunzele de busuioc, după care putem să le umplem și să le decorăm așa cum ne dorim.

Citește și: Ce magazine sunt deschise pe 25 decembrie 2023, de Crăciun

Pentru umplutura ardeilor este necesar să amestecăm foarte bine ceapa, mărarul, urda, uleiul, sarea, piperul, și cașcavalul ras. Este recomandat să tăiem ardeiul fâșii, astfel încât să putem pune umplutura pe câte o felie, urmând să o rulăm și să o punem în farfurie.

Rulouri din dovlecei

Pentru această rețetă ușoară de aperitiv pentru Crăciun avem nevoie de un dovlecel, 100 de grame de cremă de brânză, câteva felii de salam, sare, mărar și roșii. Primul pas pe care trebuie să îl facem pentru a începe această rețetă este să spălăm dovlecelul și să îl uscăm foarte bine, după care vom putea să în feliem și să îl prășim puțin, urmând să îl condimentăm cu puțină sare.

Urmează acum să umplem feliile de dovlecel cu cremă de brânză, și salam, după care vom rula fâșiile, urmând să fie așezate pe roșiile mici pe care le avem. Este recomandat ca umplutura să fie formată dintr-un amestec de cremă de brânză, mărar și usturoi.

Ouă umplute cu ton

Ouăle umplute nu lipsesc de pe masa de Crăciun, fiind un aperitiv foarte ușor de realizat și extrem de gustos. Pentru realizarea acestui preparat avem nevoie de 5 ouă, o linguriță de maioneză, 100 de grame de ton la conservă, o lingură de capere, sare și piper. Ouăle trebuiesc fierte, urmând ca acestea să fie tăiate în jumătate, iar gălbenușul va fi scos cu grijă.

Gălbenușul o să fie folosit pentru a realiza umplutura, astfel acesta se va amesteca cu tonul scurs, caperele, sare, piper și maioneză, până în momentul în care vom obține o pastă fină. Albușurile vor fi umplute cu această pastă obținută și pot fi decorate cu capere și pătrunjel.

Biluțe de brânză

Pentru rețeta de biluțe de brânză vom avea nevoie de 250 de grame de brânză de vaci, 3 ouă, 200 de grame de făină, 3 grame de praf de copt și  300 de mililitrii de ulei. Într-un bol vom pune brânza pe care o vom mărunți cu ajutorul unei furculițe, după care vom adăuga ouăle, praful de copt și făina, aluat din care vom începe să formăm bile. Este foarte important ca aluatul pentru bilele de cașcaval să țină, în caz contrar acestea nu își vor menține forma. 

După ce le-am dat forma dorită va trebuie să le punem la prăjit pe fiecare parte până când vor căpăta o culoare aurie foarte frumoasă, semn că sunt gata de servit, potrivit pofta-buna.com

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.