Cine a fost amanta celebră a lui Nicolae Ceauşescu

Autor: Elena Padure
Actualizat: 19 iul 2022, 09:40
Infidelitatile sotilor Ceausescu, expuse

Viaţa dictatorului Nicolae Ceauşescu a stârnit mereu interes şi controverse. Se pare că, atât el, cât şi Elena, au fost infideli.

S-au făcut multe speculaţii de-a lungul istoriei despre posibilele aventuri amoroase ale familiei Ceauşescu. Printre acestea se numără zvonul potrivit căruia Nicolae Ceauşescu ar fi avut o amantă celebră, pe care o idolatriza.

Cine era amanta

Se presupune că amanta ar fi fost interpreta Matilda Pascal Cojocărița, despre care Ceauşescu ar fi afirmat că este „comoară națională cu voce de privighetoare”.

”Ceaușescu spunea mereu despre Matilda că este o „comoară națională cu voce de privighetoare” și că trebuie ajutată. De față cu Elena nu făcea nici un fel de comentariu, pentru că era foarte geloasă. De fapt, soția dictatorului știa că Ceaușescu o simpatiza pe artista. De aceea nu a fost de acord că Matilda să fie prezența la vreo petrecere de-a lor. Știu că la un moment dat, Ceaușescu s-a întâlnit cu Matilda la postul național și i-a sărutat mâna.

Elena a făcut crize de gelozie zile întregi. Începuse să simtă ură pentru Cojocărița”
, a spus un apropiat al Matildei Pascal Cojocăriţa.

Amanţii Elenei Ceaușescu 

Nici Elena Ceaușescu  nu ar fi rămas mai fidelă. Se speculează că ar fi avut cinci amanți, dintre care fizicianul Ioan Ursu (coordonator al programului nuclear al României, şi ministru în guvernele comuniste).

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ce facea Elena Ceausescu in baie, atunci cand nu o vedea nimeni: femeile de servici erau ingrozite

Elena Ceauşescu nu s-ar fi limitat doar la oameni politici din interiorul ţării, pe de altă parte. Potrivit spuselor lui Nicolae Stan, fost securist care a servit ca aghiotant al dictatorului pentru aproape patru ani, Charles de Gaulle, fostul preşedinte al Franţei, s-ar afla, de asemenea, pe lista de infidelităţi a Elenei.

”La un moment dat în timpul vizitei lui De Gaulle, la Craiova, cred că prin 1968, A ajutat-o să se urce în elicopter şi nu numai că i-a pus mâna pe fund, dar parcă a şi pipăit-o puţin. Eu am încremenit, pentru că totul s-a întâmplat sub ochii mei şi l-am întrebat cum de îşi permite aşa ceva. El mi-a răspuns ceva vulgar, ca între bărbaţi, în sensul că nu numai cu mâna ar fi atins-o în zona respectivă”, a spus fostul locotenent general Nicolae Stan.

Citeste si: Cu cine s-a iubit Zoia, singura fata a lui Nicolae Ceausescu

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.