CINE a fost Dan Petrescu, miliardarul care și-a pierdut viața în accidentul aviatic de la Milano?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 03 aug 2022, 07:40

Dan Petrescu, miliardarul român care și-a pierdut viața în accidentul aviatic de la Milano

Sursa: Captură YouTube

Dan Petrescu este miliardarul care a murit în cumplitul accident aviatic care a avut loc la Milano. Cine a fost, de fapt, Dan Petrescu?

Miliardarul român Dan Petrescu și-a pierdut viața în accidentul aviatic de la Milano, care a avut loc pe 3 octombrie. Toți cei 8 pasageri care se aflau la bordul aeronavei au murit. Află cine a fost Dan Petrescu, unul dintre cei mai bogați oameni din România.

Cine a fost Dan Petrescu, miliardarul român cunoscut sunt denumirea de „miliardarul din umbră”?

Numele lui Dan Petrescu a ajuns pe buzele tuturor în urma accidentului aviatic de la Milano în care și-au pierdut viața 8 persoane, printre care și miliardarul român.

Cine a fost, de fapt, Dan Petrescu? Ei bine, deși a avut o avere uriașă, miliardarul Dan Petrescu a preferat să fie o prezență discretă. Nu a ieșit în evidență în showbizul autohton și a preferat să își conducă afacerile în liniște, motiv pentru care a fost numit miliardarul din umbră.

Cine a fost Dan Petrescu? Miliardarul decedat în tragedia aviatică de la Milano era un antreprenor de succes, cu foarte multe afaceri în domeniul imobiliar.

Dan Petrescu a fost un cunoscut  proprietar de hipermarketuri și galerii comerciale și era pe lista celor mai bogați oameni din România.

Mai mult decât atât, Dan Petrescu a fost partenerul de afaceri al lui Ion Țiriac. Cei doi au făcut afaceri imediat după Revoluție, implicându-se în proiecte imobiliare. Se pare că afacerile conduse de Dan Petrescu mergeau atât de bine, încât Ion Țiriac nu s-a ferit să spună că miliardarul avea o avere mai mare decât a lui.

Se pare că miliardarul Dan Petrescu avea nu mai puțin de 150 de apartamente, spații comerciale, vile, dar și o firmă care se ocupa cu închirierea mașinilor. În plus, Dan Petrescu deținea și terenuri pe care le închiria unor hypermarketuri din România și pentru care primea o chirie imensă. Se pare că averea miliardarului Dan Petrescu este estimată la aproximativ 3 miliarde de euro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Cine sunt cele 8 persoane care au murit în accidentul aviatic de lângă Milano. Milionarul Dan Petrescu și familia lui se numără printre victime

Dan Petrescu, miliardarul român care a preferat discreția 

Deși majoritatea persoanelor cu averi uriașe au tendința de a epata și de a se face remarcate în spațiul public, nu a fost și cazul lui Dan Petrescu.

Miliardarul decedat în accidentul aviatic de la Milano a preferat întotdeauna discreția. Dan Petrescu nu se afișa în public, motiv pentru care există foarte puține fotografii cu el în mediul online. Miliardarul Dan Petrescu alegea să poarte ținute foarte simple și să conducă mașini deloc luxoase, preferând să nu iasă în evidență prin astfel de lucruri.

Miliardarul Dan Petrescu avea 68 de ani și era căsătorit, soția acestuia având 65 de ani.

Dan Petrescu avea cetățenie dublă, română și germană.

Celebrul miliardar Dan Petrescu și-a pierdut viața în accidentul aviatic de la Milano. În aeronava de mici dimensiuni care s-a prăbușit peste o clădire în Milano și care era pilotată de miliardarul Dan Petrescu se mai aflau soția acestuia, fiul lor în vârstă de 30 de ani, dar și alți 5 pasageri.

Citeste si: ACCIDENT AVIATIC în România: Un avion s-a PRĂBUȘIT lângă București! Sunt mai multe victime

 


Episodul 34 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D miercuri, 7 august 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.