J. Robert Oppenheimer este mintea ce a stat în spatele realizării bombei atomice, iar filmul este unul bibliografic, vorbind despre complicațiile politice și personale pe care mintea genială o avea.
Citește și: 'Barbie' domină box office-ul, pe cale să aibă un weekend de deschidere istoric
Cine a fost J. Robert Oppenheimer
Julius Robert Oppenheimer s-a născut la data de 22 aprilie 1904 în New York City, tatăl său era un imigrant german, iar cea care i-a dat viață a fost pictor. Despre copilăria și adolescența acestuia nu se cunosc foarte multe aspecte, însă acesta a atras atenția oamenilor cu inteligența sa în perioada facultății, acesta fiind licențiat la Universitatea Harvard, materiile lui de bază fiind fizica și chimia.
El a urmat Harvard făcând cercetări la Universitatea din Cambridge din Anglia, dar neinspirat de munca de laborator, s-a mutat la Universitatea din Göttingen din Germania, pentru a studia fizica cuantică, atunci revoluționară. Acesta și-a luat doctoratul și a început să facă ceea ce îi place cel mai mult, adică să ofere câte puțin din cunoștințele sale altor oameni, astfel a început să predea la Caltech din Los Angeles, dar și la Universitatea din California din Berkeley.
În anul 1930, Oppenheimer a început să își dezvolte mai mult viața politică, astfel acesta a început să cunoască mai multe detalii despre comunist, însă acesta nu s-a alăturat niciodată Partidului Comunist. Totul avea să se schimbe atunci când Al Doilea Război Mondial avea să izbucnească, iar Proiectul Manhattan a fost pus în practică.
După invazia nazistă a Poloniei în 1939, oameni de știință renumiți, inclusiv Albert Einstein i-au avertizat pe oficialii americani cu privire la pericolul grav în cazul în care naziștii ar fi primii care creează o bombă nucleară teoretică de atunci.
Armata Statelor Unite ale Americii a format o echipă care să își dea seama cum poate fi distilată energia nucleară, într-un efort numit Proiectul Manhattan, iar Oppenheimer a fost ales ca administrator.Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
După succesul lui Oppenheimer cu bombele atomice, acesta și-a dat demisia din postul său în Proiectul Manhattan, la câteva luni după lansarea bombei în Japonia. Mintea genială a devenit șeful Institutului pentru Studii Avansate, o comunitate de savanți, și a fost, de asemenea, președinte al agenției guvernamentale cunoscută sub numele de Comitetul Consultativ General al Comisiei pentru Energie Atomică până în 1952. La vârsta de 62 de ani, Julius Robert Oppenheimer a murit, de cancer la gât, relatează menshealth.com .
Citește și: Avem primele impresii despre „Barbie”. Este tot ceea ce nu te-ai aștepta
Castingul filmului a fost secret
Procesul de casting, prin care actorii au fost aleși a fost secret, aceștia chiar nu știau ce rol joacă până în momentul în care s-au angajat oficial. Aceasta este o distribuție cu nume impresionante, precum Robert Downey Jr., Emily Blunt și Matt Damon. Oppenheimer este primul film în care anumite secvențe alb-negru IMAX.
„Filmul IMAX dă viață imaginilor. De la rezoluție și culoare până la claritate și calitate generală, nu există nimic în comparație cu utilizarea camerelor cu film IMAX. Formatul filmului IMAX este standardul de aur al fotografiei cinematografice.”, potrivit one37pm.com .
Regizorul a vrut ca acest film să fie unul cât mai realistic, iar din acest motiv a dorit să folosească explozivi reali au fost folosiți în timpul filmărilor.
Citește și: Când va fi lansat Barbie, unul dintre cele mai așteptate filme în 2023